La Guàrdia Civil de la Jonquera evita que un home mori penjat

Un veí va veure com la víctima es volia suïcidar i va alertar la policia

La intervenció d'agents de la Guàrdia Civil de la Jonquera (Alt Empordà) va ser clau per evitar que un home es suïcidés. Un veí de la localitat va veure des de casa seva com un home es volia penjar i, ràpidament, va córrer cap a la comissaria de la Guàrdia Civil per explicar el que havia vist. Els agents van acompanyar el veí fins al lloc indicat, on es van trobar la víctima amb evidents símptomes d'asfíxia.

Els agents van despenjar l'home i van fer-li les primeres maniobres de reanimació fins que van arribar els serveis mèdics, que el van traslladar fins a l'hospital de Figueres.

L'equip mèdic va ressaltar que els primers auxilis prestats pels guàrdies civils van ser claus per salvar-li la vida.Els fets van tenir lloc la nit del passat 21 de març a la Jonquera, quan un veí va veure des de casa seva com un home es volia treure la vida penjant-se amb una corda al coll. El veí es va presentar molt nerviós a les dependències del cos i va explicar el que havia vist des de la finestra de casa seva. 

Els agents, acompanyats pel veí, van anar fins al lloc dels fets i, efectivament, es van trobar amb un home que estava penjat pel coll. La víctima presentava ja greus signes d'asfíxia i, per això, els policies van afanyar-se a treure-li la corda que li envoltava el coll i el van despenjar.

 Tot seguit, van fer-li maniobres de reanimació tant respiratòries com cardiovasculars mentre esperaven que arribessin els serveis d'urgències mèdiques, que el van traslladar a l'hospital de Figueres. Allà, els metges van destacar que sense les maniobres de rehabilitació dels policies l'home hauria mort.