Preocupació a Roses per l'augment de la brosa en espais públics

L'Ajuntament, que l'any 2013 va retirar més de 62 tones de runa, porta a terme un servei de vigilància per a detectar i multar els autors

Roses, que té contractat un servei de neteja i retirada de runes, veu amb preocupació l'augment d'abocaments incontrolats d'aquestes deixalles a la via pública, especialment en vorals i camins de l'entorn urbà. Una tendència, apunten des del consistori, que no ha parat de créixer des dels inicis de la crisi de la construcció i que ha obligat a la Policia Local -amb la col·laboració d'Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i Seprona- a realitzar un servei regular de vigilància per a detectar i castigar els autors d'aquests actes incívics. Des de l'Ajuntament es recorda a la ciutadania que el procediment correcte per desfer-se de les runes és fer ús de la deixalleria municipal.

L'Ajuntament de Roses té contractat des de fa vuit anys el servei de neteja i retirada de runes amb la Fundació Altem, amb l'objectiu de mantenir i actuar en una millora continuada del paisatge periurbà de Roses. El servei es fa extensiu a vorals i camins de l'entorn urbà, Parc Natural del Cap de Creus inclòs.

Gràcies a la implantació d'aquest servei, les diferents entrades i accessos a Roses es troben en perfecte estat. No obstant, des dels inicis de la crisi de la construcció, s'ha detectat una escalada en l'abocament il·legal de runes, fet que provoca que la Policia Local -amb la col·laboració d'Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i Seprona-, porti a terme un servei de vigilància per a detectar i castigar els autors d'aquest actes incívics.

Així, per fer front a l'abocament incontrolat, l'Ajuntament realitza de manera permanent al llarg de tot l'any un servei d'inspecció per a la detecció d'abocaments, els quals són traslladats al servei contractat amb Fundació Altem per a la seva ràpida enretirada. Fruit d'aquesta tasca, durant 2013, el servei de recollida de runes va enretirar de la via i espais públics de Roses més de 62 tones de runa.

El consistori fa una crida a la ciutadania entorn a la necessitat d'aplicar unes bones pràctiques en la recollida i tractament de residus, motiu pel qual informa que el procediment correcte per a l'abocament d'aquests materials, és a través del seu dipòsit a la Deixalleria Municipal. Les seves instal·lacions, obertes de dilluns a dissabtes de 8 a 13 h i de 15 a 18 h (fins a les 19 h a l'estiu), i els diumenges de 9 a 13 h, disposa d'espais habilitats especialment per a la recollida de runes, i acull els petits abocaments de forma gratuïta.

D'altra banda, el consistori recorda que amb la contractació de la Fundació Altem per als serveis de recollida de runa, està col·laborant i donant suport a aquesta entitat assistencial, actuant així amb un doble objectiu: el suport a la tasca social i assistencial de la fundació, i la protecció mediambiental del municipi.