Recullen 1.500 signatures per demanar l'ampliació d'horaris de les terrasses a Girona

L'objectiu marcat per Fecasarm és assolir les 10.000 firmes

La FECASARM ja ha recollit, a través de les seves associacions membre, l’Associació d’Hoteleria, Restauració i Oci de Girona i Província i l’Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell, prop de 1.500 signatures de suport a la petició d’ampliació de l’horari de tancament de les terrasses de Girona.
 
Aquesta a recollida de signatures (que també es fa per via digital a través del web change.org) es va iniciar el passat divendres i en menys d’una setmana ja se’n porten recollides exactament 1.512. L’objectiu que es marca la Federació és arribar a les 10.000 signatures abans de l'11 d’abril, data en la que està previst que es presentin davant de l’Ajuntament amb l’objectiu de que el consistori tingui a bé concedir una ampliació horària a les terrasses dels locals de restauració i oci de Girona. La petició és demanar ampliar fins a la 1:30h entre setmana i fins les 2:30h els caps de setmana i vigílies de festiu a partir del dia 19 d’abril i fins el dia 2 de novembre d’enguany.
 
L'acció arriba després que els empresaris del sector hoteleria, restauració i oci nocturn de Girona van decidir en l’assemblea de l’associació del 12 de març començar aquesta iniciativa per mostrar la seva indignació envers l’horari de terrasses vigent. Aquests consideren que en un moment de crisi econòmica l'actual no es pot "asfixiar" a les empreses de restauració i oci tot concedint-los horaris "totalment insuficients".
 
Per altre abnda, des de la FECASARM, es segueix reclamant a l’Ajuntament de Girona, que posi en pràctica el "Pacte per a la Convivència Nocturna" (PCN) al que el consistori es troba adherit des del 2012. En aquest sentit, des de la federació i les associacions adherides a Girona considerem vital que s’asseguin en una mateixa taula veïns, empresaris i representants del consistori per tal d'aconseguir trobar mecanismes i fórmules consensuades que permetin un major equilibri entre els interessos i drets de cadascuna de les parts. Entre d’altres fórmules, la FECASARM proposa reforçar, amb l’ajuda del sector, la figura del “conciliador nocturn” que recentment ha posat en marxa l’Ajuntament.