L'Aeroport de Girona va estalviar un 22% en aigua i un 11% en electricitat el 2013

S'ha aconseguit mitjançant una modernització de les instal·lacions

L'Aeroport de Girona-Costa Brava va reduir més d'un 22% el consum d'aigua i un 11% el consum d'electricitat (el que gasten 88 llars en un any) durant el passat any 2013. Aquests resultats són fruit de l'esforç invertit en el control del consum, conseqüència de la posada en marxa del Pla d'Eficiència Energètica i Optimització de l'Aeroport de Girona el 2010.

Actuacions com l'ús de bombetes de baix consum i tecnologia LED, l'optimització en la il·luminació de l'edifici terminal en horari nocturn o el control en els horaris d'encesa i apagada de la climatització mitjançant un sistema de control automàtic, han permès una optimització de recursos energètics i també un important estalvi econòmic. Pel que fa al consum d'aigua, en el global de 2013 l'aeroport de Girona va registrar un consum de 45.402 m3 d'aigua, el que significa un estalvi del 22,2 % respecte al 2012. La implantació d'un nou sistema automàtic de control i supervisió de la xarxa d'aigües, la reducció de possibles pèrdues per millores a la xarxa de distribució o la revisió i correcció de la xarxa general, són algunes de les millores que s'han implantat per fer un consum de l'aigua més eficient.

D'altra banda, el consum d'electricitat de les instal·lacions també s'ha vist reduït respecte al 2012, ja que l'Aeroport va registrar un total de 7.541.726 kwh, un 11% menys. Això suposa un estalvi de més de 933.400 kwh, que equival al consum elèctric que fan 88 llars al llarg de tot un any.