Figueres neteja la vegetació dels arcs del Castell de Sant Ferran

S'eliminarà la figuera, molt perjúdicial pels murs i sostres

L’Ajuntament de Figueres ha iniciat la neteja de la vegetació que ocupa l’espai de l’aqüeducte del Castell de Sant Ferran a banda i banda de l’autopista. La tasca consisteix a eliminar la vegetació espontània que afecta i perjudica part de l’estructura dels arcs.

Després d’un acord amb la subdelegació de Defensa, l’Ajuntament de Figueres ha impulsat la proposta de neteja de l’aqüeducte. L’objectiu és suprimir la figuera, molt perjudicials a causa del sistema radicular i que creix en els murs i sostres dels arcs. La resta de vegetació està formada per ullastres, esbarzers i arç blanc. També hi ha un acord de neteja amb el propietari dels terrenys de l’altra banda de l’autopista, que pertanyen a l’Incasòl. El tractament consisteix a desbrossar tant l’herba com el matoll i a triturar el brancatge de la vegetació espontània. Diversos operaris del Pla d’Ocupació són els encarregats de dur a terme aquestes feines.

Recordar que aquestes actuacions, juntament amb les ja realitzades de restricció del trànsit rodat i d’abocament de residus als glacis i entorn immediats del Castell, són per protegir els valors naturals i patrimonials de la zona.