El PSC de Salt demana a Torramadé que no deixi escapar l'Ikea

Els socialistes consideren que l'alcalde podria deixar perdre el projecte

La portaveu del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Salt, Iolanda Pineda, va enviar ahir un missatge a l'alcalde de la població, Jaume Torramadé (CiU) en referència a la possible construcció d'un Ikea. La socialista qualifica d''oportunitat' el projecte per tal d'estimular l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball. És per això que Pineda demana al convergent que "corregeixi la falta d’acció política que ha fet perdre a la ciutat projectes de la rellevància del nou Trueta o la comissaria dels Mossos d’Esquadra, i lideri el projecte que ha de garantir l’establiment d’Ikea en terrenys del municipi".

Els socialistes apunten que durant el seu mandat ja van establir ponts de diàleg amb directius de la marca sueca amb la finalitat de concretar la construcció d'un dels seus establiments a Salt. L’equip de govern que liderava Iolanda Pineda també van engegar canvis urbanístics per crear un àrea de desenvolupament conjunta entre Vilablareix i Salt i va sol·licitar al govern de la Generalitat el canvi de la Llei de Comerç per permetre la instal·lació de comerços d’aquesta magnitud a la  ciutat. “Ara demanem a l’equip de govern de CiU que faci tots els esforços possibles perquè aquesta oportunitat esdevingui una realitat i no la deixi passar com ha deixat passar altres projectes”, insta Pineda.

A data d'avui la Generalitat encara no ha tramitat els canvis legislatius que permeten la instal·lació de grans superfícies de venda de mobles fins l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2014, a través de la seva llei d’acompanyament. A més a més, aquesta modificació situa Salt en la mateixa posició que Vilablareix i Fornells.

Comissaria dels Mossos

El PSC de Salt també fa referència que el municipi tenia garantida la construcció i l’emplaçament de la Comissaria Regional dels Mossos d’Esquadra al municipi a través d’un conveni signat amb la Generalitat que hauria suposat un estímul per a l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball a l’entorn del nou equipament.

Amb tot, els socialistes expliquen que quan Torramadé va accedir a l’alcaldia, aquest  va retornar els terrenys a la Generalitat i va desestimar el projecte.


En aquest sentit el PSC equipara la situació amb les declaracions de l’alcalde les darreres setmanes, en les què es felicitava que Salt sigui la seu de l’Institut de Recerca Biomèdica i del laboratori conjunt del Trueta i l’hospital de Santa  Caterina. "És una mostra més de com Torramadé abaixa dels braços en la reivindicació a favor de la construcció del nou Hospital Trueta al municipi", diu Pineda.