El PSC de Girona inicia el procés d'elecció de candidats a les municipals del 2015

Sílvia Paneque ho ha qualificat d'un "exercici democràtic"

L’assemblea de l’agrupació del PSC de Girona va iniciar ahir el procés d’elecció de candidats a les municipals de 2015. Els militants han donat suport a l'obertura del calendari  i han fet costat a l’acord per convocar eleccions primàries, si més d'un candidat o candidata aconsegueixen els suports necessaris, a finals de juny a la ciutat de Girona. L’assemblea de Girona s’ha manifestat favorable que el procés d’elecció de candidats obri un procés d’eleccions primàries.

“L’inici d’aquest procés és una bona notícia per a l’Agrupació de Girona i estic convençuda que això ho podem compartir tots els socialistes gironins. Aquest procés d’elecció de candidats té la possibilitat d’esdevenir una gran oportunitat si aconseguim, com a repte, que hi hagin primàries obertes a la ciutat de Girona”, s’ha expressat la primera secretària dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque.

El PSC planteja les primàries obertes al conjunt de la ciutadania com la punta de llança per trobar noves formules de fer política. “Hem d’encarar amb força i convicció els tres reptes que hem d’afrontar en aquests nous temps: posar les bases per a un nou model polític i econòmic a favor de la ciutadania; l’exercici del dret a decidir; i el compromís explícit per a la democratització del partit”, ha enumerat la socialista.

“Les primàries són un exercici democràtic entre projectes amics a favor del projecte col·lectiu socialista; han de legitimar un projecte fort encapçalat per un lideratge que tingui el suport d’una base social que vagi més enllà de la nostra militància. I ens han de donar més força per fer emergir un projecte socialista confrontat amb el model de CiU a Girona, que està desgastat”, ha conclòs la primera secretària.