Un festival del vi promocionarà el món de la viticultura empordanesa

Vívid organitzarà una cinquantena d'actes a la Costa Brava aquest abril

El Festival del vi, Vívid, que s'ha presentat aquest dilluns a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà de Figueres, és una iniciativa de dinamització i promoció del territori creada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori.

Amb aquesta iniciativa es vol donar a conèixer el món de la viticultura empordanesa als habitants i visitants per mitjà d'experiències enoturístiques memorables en un entorn únic, la Costa Brava. Per altra banda, també es vol portar a terme una acció més que computi en el procés d'obtenció de la certificació Ruta del Vi, que atorga ACEVIN (l'Associació Espanyola de Ciutats del Vi amb el suport de la Secretaria General de Turisme de l'Estat).

En la presentació, Josep Blanch, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i president del Consell Regulador de la DO Empordà, ha manifestat que "el fet de disposar d'un distintiu d'origen i qualitat com la DO Empordà, i de conjugar-ho amb els recursos i serveis turístics existents a la Costa Brava, ens dóna com a resultat un producte enoturístic de primer nivell que volem potenciar coincidint amb un dels moments més dolços de la gastronomia gironina". Blanch ha afegit que el Festival del Vi permetrà desestacionalitzar la temporada turística i, en la seva primera edició, oferir més oferta als visitants de Setmana Santa.

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, ha comentat que "el festival és fruit de la comunió i entesa entre entitats públiques i empreses privades del territori que formen part del Club de producte de la Ruta del Vi DO Empordà". Ramos ha remarcat que el Patronat de Turisme ha ofert ajuts a les empreses i entitats que volien adherir-se a la iniciativa, i que els beneficis econòmics que generi aquesta campanya repercutiran directament als organitzadors de cada activitat.

El Festival del Vi, Vívid, forma part del pla d'accions 2014 que desenvolupa el club de producte de la Ruta del Vi DO Empordà, format per vuitanta-set entitats i empreses, i que es complementa amb actuacions de divulgació i
promoció de l'enoturisme de la Costa Brava.