Més d'un miler de persones donen suport als treballadors de l'empresa Nylstar

L'alcalde i regidors de l'Ajuntament de Blanes han participat a la manifestació

Més d'un miler de persones segons els organitzadors han participat aquest dilluns a la tarda a la manifestació de suport als treballadors de l'empresa tèxtil Nylstar, que ha tingut lloc a Blanes (Selva). Al capdavant de la concentració, una pancarta on es podia llegir 'Els treballadors de Nylstar diem prou'. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha participat a la marxa al costat dels treballadors i de regidors de l'Ajuntament.

També hi havia representants de totes les forces polítiques i dels sindicats, de diverses entitats del municipi i veïns a títol individual. La manifestació ha començat pels volts de les sis de la tarda a les portes de la fàbrica, i ha fet un recorregut a peu de més de dos quilòmetres que ha acabat davant l'Ajuntament.

Un cop allà, una part dels manifestants encapçalats pels representants del comitè d'empresa han pujat a la Sala de Plens de l'Ajuntament. El president del comitè, Antonio Rodríguez, ha agraït des d'allà el suport a la mobilització i ha llegit un manifest reivindicatiu en què es demanava a la direcció de l'empresa que anul·lés els tretze acomiadaments que va anunciar dies enrere.

Aquesta notícia, afegida a l'Expedient de Regulació d'Ocupació temporal que es va fer durant els mesos de desembre i gener passats al 75% de la plantilla, ha creat una situació que fa témer els treballadors nous acomiadaments o, fins i tot, que perilli la continuïtat de la planta.

Els treballadors reclamen que l'empresa negociï els canvis amb el comitè d'empresa. Actualment formen part de la plantilla 250 treballadors. A principis dels anys 70 n'havia arribat a tenir 2.300.