L'oposició de Figueres critica la gestió de l'acomiadament del gerent de Fisersa

Asseguren que s'està portant amb opacitat

En una compareixença conjunta aquest dilluns al matí, els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Figueres han tornat a carregar contra el govern municipal de CIU per la seva gestió de l'empresa municipal de serveis Fisersa. La darrera polèmica, i motiu de l'acte d'avui, ha estat generada per la demanda que l'exgerent de Fisersa, Josep Viñas, ha interposat contra l'ajuntament pel seu acomiadament i que els grups de l'oposició han conegut per la premsa, segons ha assegurat el portaveu socialista Pere Casellas.

Tant Casellas com la portaveu popular, Àngels Olmedo, membres tots dos del consell d'administració de Fisersa, han criticat un cop més l'"opacitat" amb què el govern municipal de CIU gestiona tots els assumptes referits a l'empresa de serveis i les traves que posa quan se'ls demana informació detallada sobre algun tema en concret. En aquest sentit, Casellas ha assegurat que la setmana passada els grups a l'oposició van demanar via correu electrònic al conseller delegat de Fisersa la documentació referida a la demanda interposada per Josep Viñas, així com la convocatòria d'una reunió d'urgència del consell d'administració, i que la resposta va ser emplaçar-los a una reunió el pròxim 31 de març sense afegir cap mena d'informació referent al cas.

A l'espera de conèixer més detalls sobre la qüestió, Pere Casellas ha afirmat que "tot plegat els fa sospitar" que l'exgerent "ha impugnat el seu contracte d'alta direcció per aconseguir un acomiadament improcedent i més diners". Un fet, ha afegit, que no pot donar-se en una empresa pública que, en teoria," hauria de fer tots els acomiadaments d'acord amb la llei" i que no pot fer "pactes sota mà" perquè això "seria jugar amb els diners de tots els figuerencs" i en aquest cas concret "cedir al xantage" de l'exgerent de Fisersa.

La regidora d'ERC, Mireia Mata, ha lamentat que Fisersa, que hauria de ser l'"autèntic instrument per fer la vida més fàcil als ciutadans de Figueres" sigui un focus continu de polèmica. Així, ha qualificat d'"inadmissible" que els diners públics serveixin per pagar acomiadaments improcedents, el que significa que "s'han fet les coses malament sabent-ho", i "per comprar el silenci d'aquest senyor".

Per últim, el regidor no adscrit, Esteve Gratacós, ha recordat que els grups de l'oposició representen el 49% del total de vots a l'Ajuntament de Figueres i que això hauria d'obligar el govern de CIU a "tenir un mínim de sensibilitat vers ells" i a ser "més transparents" en tots aquells temes que afecten a la ciutadania.