La primera edició de la temporada d'esquí nocturn de Masella atreu més de 20.000 persones

La majoria provenien de la Cerdanya o França

Més de 20.000 persones han gaudit des del passat mes de desembre i fins aquest dissabte 15 de març de la temporada d'esquí nocturn de l'estació de Masella. En total, s'han fet més de 700 abonaments de temporada nocturns i l'estació ha obert les seves portes durant 42 nits.

La majoria dels visitants eren famílies, colles d'amics i esquiadors professionals procedents de la comarca de la Cerdanya, de Barcelona o de França. El director de Masella, Xavier Nolla, ha assegurat que tornaran a repetir l'experiència l'any vinent des de principis del mes de desembre i ha ressaltat que la iniciativa ha suposat "un incentiu econòmic" per a tota la comarca.

Des del 20 de desembre, l'estació de Masella - situada a la comarca de la Cerdanya- va iniciar una nova experiència, l'esquí nocturn. Des d'aquell dia i fins aquest dissabte 15 de març, més de 20.000 persones han pogut veure com és lliscar sobre la neu enmig de la foscor. En total, l'estació ha obert les seves portes durant 42 nits des de dos quarts de set fins a dos quarts de deu.

El director de Masella, Xavier Nolla, ha fet "un balanç molt positiu" d'aquesta primera edició. "Ha estat un nou reclam turístic, cada cop ha vingut més gent i la gran majoria dels assistents repetia", ha assegurat. Les instal·lacions van col·locar un sistema d'enllumenat que permetia il·luminar perfectament tretze pistes, uns deu quilòmetres esquiables, que han estat enllaçats per set remuntadors. "Els resultats han superat en escreix les nostres previsions, volem tornar-ho a repetir l'any vinent però començarem a principis de desembre per tenir més dies", ha avançat el director.

Segones les dades aportades per l'estació, la majoria dels visitants eren famílies, colles d'amics, grups i esquiadors professionals veïns de la Cerdanya, de les comarques barcelonines i de França. "Ens agradaria poder-ho allargar més però a finals de mes ja es canvia l'horari amb l'avançament del rellotge una hora i això complicaria la nostra feina", ha comentat Nolla.

El director ha assegurat que la iniciativa ha estat un "reclam turístic" clau que ha ajudat a promocionar la comarca i la zona. "Ha suposat un incentiu més, un generador perquè la gent que venia a l'estació es quedava a dormir per la comarca i gaudir de les activitats i l'oferta gastronòmica i lúdica d'aquí", ha afegit. Durant aquests mesos, l'oferta de Masella Esquí Nocturn s'ha complementat amb una desena de competicions, baixada de torxes o sessions d'spinning nocturn. "Volem ampliar el nombre d'activitats de cara a l'any vinent", ha conclòs Nolla. D'aquesta manera, l'estació gironina s'ha convertit en la primera estació de tots els Pirineus que ofereix aquesta experiència nocturna.