Més de 60 comerços gironins competeixen per ser el 'Millor Aparador gastronòmic 2014'

La iniciativa arriba a la sisena edició amb un 10% més de participants

Horts dins dels aparadors, fruites penjades i muntatges amb vins i olis de l'Empordà. Aquestes són algunes de les propostes que es poden veure des d'aquest dissabte en més de 60 establiments del centre de Girona que concursen per aconseguir el títol del 'Millor Aparador gastronòmic 2014'. Enguany, la iniciativa - organitzada des de l'associació Girona Centre Eix Comercial- arriba a la sisena edició amb un 10% més de participants.

L'objectiu és promocionar el comerç de la ciutat a través de la gastronomia gironina i sensibilitzar la població sobre la importància d'un consum saludable. Un jurat escollirà l'aparador més original el pròxim dimecres, 19 de març. "L'objectiu és molt clar, es tracta de fer una cosa diferent, promocionar el comerç gironí i els productes catalans i de les comarques gironines que són molt bons", ha resumit el president de l'agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer. La iniciativa compta amb el suport de la cooperativa d'olis i vins Empordàlia i l'Associació d'Empresaris i Majoristes de Mercagirona.

Enguany, hi participen 60 dels més de 220 comerços integrats dins de l'associació gironina. "És una bona xifra, suposa un 10% més que l'any passat i cada cop hi participen més establiments", ha assegurat Noguer. Segons el president dels comerciants, la majoria dels comerços acabaran d'enllestir els seus aparadors aquest diumenge, abans que el jurat passi a avaluar les propostes el 19 de març.


No obstant això, ja hi ha diversos locals que s'han espavilat i aquest dissabte, tal com estava previst, oferien els seus productes enmig de fruites, verdures i vins. És el cas de la botiga Omnia, regentada per Rafa Gómez que enguany participa per primer cop en aquest concurs i ha construït un petit hortet amb terra i un espanta-ocells, o en Vicenç Pijaume que amb un farcell ha volgut fer un pas endarrere en el temps i mostrar com es traginaven els aliments ara fa uns anys.

"És una bona iniciativa perquè la gent està molt apagada ja sigui amb la crisi o el que sigui, cal donar alegria perquè la població se sorprengui, entri a la botiga i pregunti", ha assenyalat Gómez. "Calen més propostes com aquestes que serveixin per dinamitzar el comerç, és molt original i la gent es para més davant dels aparadors i ho comenta", ha conclòs Pijaume. Els guanyadors es coneixeran el pròxim 27 de març durant l'acte de lliurament dels premis que es farà a tres quarts de dues del migdia a la sala Sessió de Plens de l'Ajuntament de Girona. Els guardonats seran premiats amb fruita, verdura i rebran un diploma.