Reobre el restaurant de l'Hotel Molí del Mig amb el rellotge de sol restaurat

L'edifici era antigament un molí fariner que va esdevenir una masia

Des d'ahir, l’Hotel-Restaurant Molí del Mig, situat a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), va reobrir les portes després d’haver tancat durant els mesos d’hivern. L’hotel de 4 estrelles que compta amb 23 habitacions es troba totalment integrat a l’entorn on hi abunden els pomers i altres arbres fruiters.
 
Durant molts anys el mas havia estat un molí fariner que més endavant va esdevenir una típica masia catalana. Amb el pas del temps, tan la casa com el rellotge de sol situat a la façana de l’edifici s'havien deteriorat. L’ any 2000 la casa va ser restaurada per convertir-se en hotel però el rellotge va quedar oblidat.
 
És per aquest motiu que aquest any s’ha rehabilitat el rellotge de sol, que va ser construït el segle XVIII, època de la qual se’n conserven molt pocs arreu de Catalunya.  S’ha calibrat l’agulla per tal de que la hora sigui la més exacte possible, i s’han ressaltat tots els elements que quedaven lleugerament visibles,  com la sanefa que envolta els números del rellotge, una ornamentació poc comú i que li dóna el toc senyorial a diferència dels altres rellotges de la zona que són més moderns.