Jutgen un jove acusat d'intentar cremar l'exparella a Platja d'Aro ruixant-la amb benzina

Els fets van tenir lloc el novembre de 2008

Els fets que s'han jutjat aquest dimarts a l'Audiència de Girona van tenir lloc a finals de novembre del 2008. El processat, que és de procedència marroquina i que ja acumula una condemna per violència domèstica, havia mantingut durant un any i mig una relació sentimental amb una jove compatriota, que feia poc que s'havia acabat.

El vespre del dia 25, tots dos es van trobar en un bar de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Durant el judici, l'acusat ha explicat que li va demanar a la noia que anessin a fer un volt amb cotxe per parlar, i que quan entraven a Platja d'Aro es va quedar sense combustible. Després, va anar caminant fins a una benzinera propera per comprar-ne una garrafa, mentre la noia l'esperava al costat del vehicle.

Quan es disposava a omplir el dipòsit, el jove ha relatat que la discussió entre els dos va pujar de to. Això va comportar que forcegessin, que s'escapés benzina de la garrafa i els joves es mullessin amb el líquid inflamable.

Aquesta, però, no és la versió que ha sostingut l'exparella de Mourad Boujanoui davant el tribunal de l'Audiència de Girona. La noia ha explicat que l'acusat ja portava una garrafa plena de benzina al cotxe quan els dos van pujar al vehicle. Quan es trobaven a l'entrada de Platja d'Aro, el jove la va començar a mullar amb el líquid inflamable i, mentre sostenia un encenedor a la mà, la va amenaçar amb calar-li foc.

La noia ha afegit que va aconseguir baixar del vehicle, però que Boujanoui la va seguir i la va continuar ruixant. La jove, però, li va poder arreplegar l'encenedor de l'acusat i el va llançar a terra. Després, va fugir i va anar a denunciar el cas als Mossos d'Esquadra, que li van posar protecció i la van allotjar en un hotel de Palamós (Baix Empordà).

Amenaçar i mullar els policies

La història, però, no s'acaba aquí. I és que el jove processat va anar fins a l'hotel –segons ell, per arreglar les coses amb la noia- però la recepcionista no el va deixar passar. Després, un altre cop al carrer, mentre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local l'intentaven detenir, va començar a mullar-se amb benzina i, mentre deia als agents que si s'acostaven s'encendria viu, també els hi va ruixar part dels uniformes.

Tot i que l'acusat ha negat haver mantingut aquesta actitud, tots els agents que han declarat a l'Audiència de Girona han confirmat que el processat els havia amenaçat i que la seva roba s'havia quedat molla de benzina quan el van haver de reduir per la força. Per aquests fets, el ministeri fiscal imputa a Mourad Boujanoui dues temptatives d'homicidi i un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat amb mitjà perillós.

La fiscalia demana que es condemni el processat a una pena global de setze anys de presó, i que també se li imposi la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la noia durant un termini de deu anys. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que l'acusat indemnitzi la Generalitat amb 130,25 euros, perquè durant la detenció i mentre els agents reduïen Boujanoui, l'acusat va trencar uns pantalons i l'anorac d'un dels mossos.

La defensa, per la seva banda, n'ha sol·licitat l'absolució. El judici, que s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència. La vista oral ha començat amb retard perquè la germana de la jove, a qui s'havia citat per declarar, no ha comparegut al judici. El magistrat president de la Secció, Adolfo García, li ha imposat una multa de 500 euros per no haver-se presentat.