Els senadors gironins de CiU 'no llençaran la tovallola' a Madrid

Els quatre senadors han fet un balanç positiu dels dos anys de legislatura malgrat que els resultats no són els desitjats

Els senadors de CiU per Girona, Joan Bagué, Maria Rieradavall, Pere Maluquer i Coralí Cunyat, han fet un balanç positiu dels dos primers anys de legislatura, malgrat ser conscients de l'evident malestar pel context socio-econòmic actual i la majoria absoluta d'un PP que "invadeix les competències" de les comunitats autònomes. No obstant això, Joan Bagué afirma també que "no llençaran la tovallola" amb les preocupacions que afecten directament al territori i que continuaran fent un seguiment dels temes prioritaris i traslladant la situació al Parlament.

Les obres a l'N-II

Un d'aquests temes d'interès recau en les obres de desdoblament de l'N-II. El mateix Bagué ha explicat que cal fer un seguiment "real" del tram Sils-Caldes de Malavella, un dels quals té la taxa de mortalitat més elevada dels últims anys, alhora que s'ha compromès a fer "un seguiment directe perquè no s'aturin les obres". Un tram que, com ha recordat, fa dos anys ja havia estat motiu de conflicte al rebre un 4'63% de la despesa pressupostària destinada a l'obra de renovació, un fet que ha considerat "vergonyós i denigrant".

Afectats per temes burocràtics

Pere Maluquer, per la seva banda, ha donat importància al fet que l'Estat espanyol i França no tinguin un discurs clar per a les zones de pastura que ocupen els dos territoris i que "impliquen un problema burocràtic, i al mateix temps afecten els ramaders de la Cerdanya". Tot i això, el senador assegura centrar la seva feina a aportar la visió del Parlament de Catalunya però es lamenta de les escasses oportunitats davant la gestió del Partit Popular: "És complicat intentar propulsar la línia ambiental de la Generalitat".

La casa natal de Dalí i l'ala nord de la Catedral de Girona

En la revisió de tasques pendents per a aquest mateix any, el grup ha volgut recalcar l'impacte que comportaria a escala econòmica i laboral la compra per part de l'Estat de la casa natal de Dalí a Figueres. Per altra banda, però, també s'ha volgut donar especial atenció a les "bones relacions amb RENFE i ADIF", amb qui es mantenen "múltiples iniciatives".

Pel que fa als temes referents a la ciutat de Girona, Bagué veu la rehabilitació de l'ala Nord de la Catedral com "la prioritat".El grup de parlamentaris creu decisiu tancar l'acord amb el Ministeri de Cultura "quan més aviat millor, tot i que les dates de moment oscil·len" i aconseguir així la inversió de 250.000 euros que necessita la façana de l'estructura, afectada per filtracions d'aigua. La 'zona zero', espai afectat per les contínues obres del TAV, serà també un punt a tenir en compte, ja que el govern no ha assegurat encara cobrir la totalitat de la despesa.