Comissen marihuana, cocaïna, heroïna i armes detonadores a la Font de la Pólvora

Els agents van escorcollar tres pisos del barri de Girona i detenir cinc persones

Els Mossos d'Esquadra han comissat marihuana, cocaïna i heroïna, a més d'armes detonadores en l'operatiu contra el tràfic de drogues aquest dimecres al matí al barri de la Font de la Pólvora de Girona. En l'operatiu, els agents han detingut cinc persones, d'entre 18 i 58 anys, totes elles de nacionalitat espanyola i veïnes de Girona.

Els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van realitzar entrades i escorcolls a tres pisos del barri situat al sector est de la ciutat on resideix la comunitat gitana i en el dispositiu també hi van prendre part els gossos de la unitat canina per detectar la presència d'estupefaents amagats a l'interior dels habitatges. Aquest operatiu policial és el resultat d'una investigació que es va iniciar a finals del mes d'agost de l'any passat, quan els Mossos d'Esquadra van sospitar que en tres domicilis del barri de la Font de la Pólvora de Girona es podria estar duent a terme la compra i venda de droga.

Durant la fase d'investigació, els agents van fer diversos controls i en nombroses ocasions van identificar i escorcollar vehicles que accedien al barri a comprar substàncies estupefaents. Els darrers mesos, es van realitzar dinou comisos de droga, sobretot heroïna, de persones que accedien a un dels domicilis investigats i, després d'un breu espai de temps, en tornaven a sortir.

Per aquest motiu, el 12 de març passat es va muntar un operatiu policial que va consistir en una entrada i perquisició en els tres habitatges investigats. En el primer domicili es va localitzar 160 grams de marihuana, 34 paperines d'heroïna i 34 paperines de cocaïna. També, els agents van trobar 4.000 euros en bitllets fraccionats, dues armes detonadores i diverses joies de dubtosa procedència. A més, es va detenir dos homes i una dona com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

En el segon domicili es va trobar una plantació de 117 plantes de marihuana i 16 paperines de cocaïna. En aquest cas, es va detenir dues persones. I en el tercer habitatge es va trobar una altra plantació amb 140 plantes de marihuana. En aquesta ocasió, els agents van acusar el propietari d'un presumpte delicte contra la salut pública.

A més, als detinguts se'ls acusa d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que els dos primers domicilis estaven connectats de manera fraudulenta a la xarxa de subministrament elèctric.

Els cinc detinguts, tres dels quals tenien antecedents, passaran aquest divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.