Els usuaris del Wi-Fi de Girona poden connectar-se a 80 ciutats diferents

La darrera incorporació al WiFiGOWEX és Barcelona

Els usuaris de la xarxa sense fils gratuïta de Girona, GironaWiFiGOWEX, poden connectar-se lliurement a Internet a més de 80 ciutats d’arreu del món, com París, San Francisco, Buenos Aires, Dublín, Niça o Nova York. A partir d’ara, l’empresa especialitzada en la gestió de ciutats Wi-Fi intel·ligents disposa també de 200 punts de connexió a Internet lliure i gratuïta a Barcelona, a través del projecte “Quioscos Wi-Fi Barcelona”. Aquesta iniciativa funciona amb èxit des de fa temps a altres ciutats de l’Estat espanyol com Madrid, Granada, Sevilla o Bilbao.

D’aquesta manera, els usuaris i les usuàries de la xarxa WiFiGowex de Girona podran accedir a Internet gratuïtament a través dels seus dispositius mòbils (smartphones, tablets, etc.) a Barcelona. Només caldrà que se situïn a prop d’un dels quioscos de la xarxa i que, igual com passa en la resta de ciutats que disposen de WiFiGOWEX, detectin la xarxa FREEWiFiGOWEX als seus mòbils i s’hi connectin. A la capital catalana, els usuaris gironins de GOWEX també poden accedir gratuïtament a Internet en els establiments d’algunes cadenes de restauració i als autobusos turístics.

“Des de Girona estem treballant perquè la connexió gratuïta sense fils arribi a tots els barris de la ciutat. De totes maneres, per a nosaltres és una notícia molt positiva que els nostres usuaris puguin gaudir de la xarxa Wi-Fi a d’altres ciutats del món”, ha ressaltat la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas.

Des de l’octubre del 2011, la ciutat de Girona disposa d’una xarxa Wi-Fi municipal, GironaWiFiGOWEX, que proveeix de connexió a Internet sense fils de forma gratuïta i durant les 24 hores als principals espais i carrers de la ciutat i a gran part dels barris de Girona. El propòsit d’aquesta xarxa Wi-FI és garantir l’accés i la cobertura al servei de manera lliure i gratuïta a la via pública.