Dos anys de presó per l'acusat d'atacar un veí de Girona amb una ampolla de licor per atracar-lo

El condemnat haurà de pagar una indemnització de 5.000 euros a la seva víctima

Els fets pels quals ha estat condemnat Ignacio Contreras van passar la matinada de l’11 de juliol del 2009. L’acusat havia entrat a l’interior del pis de la víctima, situat al carrer Joan Masó i Valentí de Girona. Cap a quarts de cinc de la matinada, Contreras va agredir brutalment la víctima amb la intenció de robar-li diners. El processat li va ventar diversos cops de puny a la cara i li va colpejar el cap amb una ampolla de licor. A conseqüència de l’agressió, la víctima va quedar estabornida i va perdre el coneixement.

Un cop la va tenir indefensa a terra, el processat va arreplegar la seva llibreta d'estalvis, les claus del pis i la cartera (on hi havia documentació personal i 35 euros en efectiu). Tot seguit, Contreras va baixar al carrer i es va dirigir cap a una entitat bancària per intentar robar-li els estalvis. L'acusat, però, no va aconseguir ni un euro perquè el caixer se li va quedar la llibreta.

A conseqüència dels cops que l’acusat va donar a la víctima, l'home va patir una fractura de crani, tenia diverses contusions i va perdre una dent. La víctima va haver d'ingressar a l'hospital i va estar seixanta dies de baixa, abans no se li van curar les ferides.

En un primer moment, l'acusat s'enfrontava a una pena de vuit anys de presó. Segons l'escrit d'acusació, el fiscal el considerava autor dels delictes de robatori amb violència i lesions, i d'una falta intentada d'estafa. A més de la pena de presó, l'acusació pública sol·licitava que Contreras pagués una multa de 300 euros per la falta.

Acord entre les parts

Aquest matí, el cas ha arribat a judici a l'Audiència de Girona. Abans de la vista oral, però, les parts han arribat a un acord per rebaixar la pena. L'acusat ha admès els fets davant el tribunal i la magistrada l'ha condemnat de viva veu.

La sentència condemna Ignacio Contreras a dos anys de presó per un delicte de lesions, i a pagar una multa de 180 euros per dues faltes (una de furt i una altra intentada d'estafa). A més, el processat ha d'indemnitzar la víctima amb 5.000 euros. L'acusat, però, no entrarà a presó ja que no té antecedents penals.