Òmnium Gironès diu que la polèmica sobre la capçalera de la manifestació no restarà participació

Finalment el lema de la pancarta serà 'Som una nació. Nosaltres decicim'

La presidenta d'Òmnium Cultural Gironès, Gemma Clarissó, ha declarat que espera una marxa ciutadana 'unitària i massiva' com a resposta a la sentència del Tribunal Constitucional. Des de Girona s'habilitaran una vintena d'autobusos (vuit des de la capital i la resta repartits per les comarques gironines) amb una cabuda d'entre 50 i 55 passatgers per tal de facilitar la participació des de cada demarcació. Els representats gironins de CDC, ERC, PSC, UDC, ICV, CUP i els sindicats UGT i CCOO han recolzat a Òmnium Cultural amb aquesta crida a la ciutadania gironina per expressar el 'desacord a la sentència'.

Clarissó ha manifestat que el lema de la marxa 'Som una nació. Nosaltres decidim', és 'ampli' ja que ha estat consensuat pels organitzadors 'i tothom s'hi pot sentir representat'. Segons ha defensat Clarrisó, els partits i associacions es mostren units tot i les discrepàncies que s'ha generat posteriorment, quan el president del Govern, José Montilla, va llençar una contraproposta perquè fos la senyera la què encapçalés al manifestació. 'És una crida unitària, es va arribar a aquest acord de lema des del principi i si hi ha una polèmica afegida no la volem fomentar', ha manifestat la presidenta, que ha assegurat que aquesta situació no restarà participants a la marxa.

Clarissó ha detallat que no es llegirà cap manifest al final de la manifestació perquè seria molt complicat consensuar-ho, tot i que sí es podria llegir l'argumentari pel qual s'ha convocat la manifestació. La coral de l'Orfeó Català cantarà el Segadors al final de la marxa.

Clarissó no ha pogut quantificar els participants que esperen que hi hagi a la manifestació però espera -'tot i les vacances i la calor'- rebre el màxim de suport per mostrar el rebuig a la sentència. Per aquest motiu, la presidenta ha fet una crida als ciutadans gironins a participar-hi per tal d'expressar el desacord vers una sentència que 'menysprea la democràcia'. També ha fet una crida als partits i a les entitats perquè s'adhereixin a la proposta. Aquest dimecres a les set del matí, 670 entitats i organitzacions ja estaven adherides a la manifestació i s'espera que aquesta xifra augmenti.