Neix a Girona una fira internacional del ciclisme per a un públic professional i amateur

Expocycling se celebrarà del 19 al 22 de juny

Girona vol convertir-se en la capital internacional del ciclisme amb la celebració cada dos anys de l'Expocycling, una fira que acollirà les novetats del sector amb un programa d'activitats pensada per a un públic professional però també amateur. Comptarà amb un espai expositiu de 30.000 m² repartits entre el Palau de Fires, Palau de Congressos i el parc de la Devesa per presentar les novetats del sector com ara bicicletes, roba, complements, productes de salut i cicloturisme. També hi haurà un programa d'activitats on s'inclouran jornades tècniques, exhibicions i ponències sobre temes com la nutrició, la mobilitat urbana, la preparació física o Internet, aplicacions i blocs, entre d'altres.

Aquest esdeveniment està organitzat per Fira de Girona i I+Drive Events i compta amb el periodista Lucho González-Aller, amb experiència en l'organització d'esdeveniments esportius com ara la Vuelta Ciclista, com a director tècnic. "La fira neix com a un projecte molt ambiciós i de llarg recorregut", assenyalava aquest matí la directora de Fira de Girona i Palau de Congressos, Marta Plasencia. També ha anunciat la creació d'un premi per reconèixer figures del sector del ciclisme, retirades o en actiu, amb el nom d'Expocycling Ciutat de Girona. El trofeu serà dissenyat per l'artista Manel Álvarez. Aquesta primera edició serà escollit per un jurat format per persones reconegudes del sector però de cara a les pròximes edicions s'obrirà la convocatòria amb la publicació de les bases en diferents modalitats.

Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont recordava que des de fa anys que Girona i els seus voltants es troba "al mapa" del ciclisme professional i amateur, gràcies a un entorn natural molt idoni per a aquest esport. Del que es tracta, ha afegit, és d'aprofitar aquest bon posicionament per avançar cap a un model de turisme de qualitat per generar riquesa.

El Gran Fondo 2014

Entre les activitats que s'han presentat en el marc de la fira destaca la creació del Gran Fondo, una nova cita esportiva anual que inclou tres modalitats. Per una banda, hi ha l'anomenada La Noctura, un circuit pel barri vell de Girona que es farà de nit; la Cronoescalada a la muntanya dels Àngels i el Gran Fondo, 125 quilòmetres des de Girona fins a la zona volcànica de la Garrotxa.

Els Grans Fondos són curses que acostumen a fer-se en ciutats grans com Nova York o Vancouver. Girona, però, també vol incloure's en aquesta llista ja que tot i ser més petita també "té poder" per acollir-ne una, segons ha explicat la responsable de Bike Breaks, Saskia Welch-van Vuuren, coorganitzadors de la cursa juntament amb l'Ajuntament de Girona. La previsió és tenir entre 300 i 600 participants en la primera edició i seguir creixent.

La fira es farà del 19 al 22 de juny. Durant dos dies s'obrirà per un públic professional i els altres dos, per a amateurs.