Macrooperació contra els Latin Kings a les comarques de Girona i Barcelona

S'han registrat un total de quinze detencions

El nombre de detinguts en la macrooperació que duen a terme els Mossos d'Esquadra des d'aquest dimarts a primera hora en diverses localitats de l'àmbit metropolità de Barcelona i Girona contra els Latin Kings ha augmentat a quinze. El dispositiu, el més important que ha fet mai la policia catalana contra les bandes llatines, s'ha estès també a Salt, a Sant Andreu de la Barca, Badalona i Montcada i Reixac, a banda de Barcelona, Girona, L'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet o Sant Vicenç dels Horts.

Els agents han intervingut "material de tot tipus", segons fonts policials, entre els quals drogues i armes. L'operatiu continua obert i no es descarten més detencions. La macrooperació policial contra els Latin Kings ha començat a primera hora d'aquest matí en diversos municipis barcelonins i gironins. En poca estona, ja s'havien detingut almenys deu persones per presumptes delictes de tràfic de drogues i extorsió, entre d'altres.

Pel que fa el nombre de registres, fins a aquest migdia, es mantenien en una quinzena, segons han informat els Mossos d'Esquadra, que continuen amb la investigació oberta i no descarten més detencions.

A Girona, a primera hora del matí, poc després de les sis, els agents han entrat en dos blocs, un al barri de Sant Narcís i l'altre al centre de Salt. A la capital gironina, els mossos han entrat en un pis situat al número 16 del carrer Santander; a Salt, en un altre domicili del número 26 del carrer Doctor Ferran.

En aquest segon immoble, els mossos han detingut una persona. Es tracta d'un jove de procedència sud-americana, a qui els agents s'han emportat emmanillat a cara descoberta poc abans de les deu del matí.

Aquesta és la segona operació contra bandes llatines en pocs dies a Catalunya després de la que els Mossos d'Esquadra van portar a terme la setmana passada a diferents poblacions del Baix Llobregat contra la banda Bloods i que va acabar amb 25 detinguts.