Les treballadores del servei de neteja del Trueta inicien una setmana de protestes

Reclamen millores en les seves condicions laborals

Les treballadores del servei de neteja de l'Hospital Josep Trueta han iniciat aquest dilluns les protestes a la porta del centre per reclamar millores en les seves condicions de feina. Denuncien que en els darrers 12 mesos la plantilla d'INGESAN, l'empresa encarregada del servei, s'ha reduït un 30%, passant de tres a dues netejadores per planta, el que ha fet que la càrrega de feina s'hagi incrementat un 50%.

Un augment de feina, afegeixen, que no s'ha traduït en un increment del contracte d'hores perquè totes les treballadores ho fan a temps complert. És per això que seguiran amb les protestes tota la setmana en torn de matí i tarda fins que la direcció dels centre atengui les seves demandes.

'Volem treballar amb dignitat. No a l'explotació laboral'. Aquest és el lema de la pancarta que cada dia d'aquesta setmana les treballadores de l'empresa INGESAN, la que s'encarrega del servei de neteja de l'Hospital Josep Trueta de Girona, desplegaran a la porta del centre sanitari per reclamar una millora en les seves condicions de treball.

En un comunicat, el comitè d'empresa denuncia que en el darrer any "la situació ha esdevingut insostenible" perquè la plantilla de netejadores s'ha reduït en un terç, passant de tres a dues treballadores per planta, el que ha obligat a l'actual plantilla "a absorbir la càrrega de feina mantenint la qualitat de la neteja" amb l'empitjorament de les condicions de treball que això comporta. En aquest sentit, alerten que la major càrrega de feina "està disparant les lesions i dolències producte del sobreesforç" i reclamen tant a l'empresa com a la direcció de l'hospital solucions immediates perquè en les condicions actuals "no poden respondre de la qualitat del servei com fins ara".

Segons el comunicat, la resposta de l'empresa INGESAN ha estat que l'actual situació és fruit "de la retallada que la direcció de l'hospital ha imposat al servei de neteja", i que els ha obligat a fer la mateixa feina amb menys treballadors. 

Per tot això, les treballadores es concentraran cada dia d'aquesta setmana de 9 a 10 del matí i de 5 a 6 de la tarda fins que l'empresa i la direcció de l'hospital no s'avinguin a estudiar i buscar una solució a l'actual situació.