Les empreses i equipaments de Banyoles disposaran de fibra òptica

Anxanet ha desplegat els serveis després d’ampliar l’acord amb l’Ajuntament

Anxanet i l’Ajuntament de Banyoles han signat un acord pel qual l’operador català de telecomunicacions oferirà els seus serveis de fibra òptica en diferents àmbits de la ciutat. Es tracta d’una ampliació del conveni que es va signar l’any 2011 i que suposa que, per primera vegada, les empreses i equipaments de la ciutat podran disposar dels serveis de fibra òptica amb una connexió de fins a 50 Mb. En una segona fase, la xarxa de fibra òptica arribarà també als particulars.

L’operador català i l’Ajuntament van signar un acord segons el qual Anxanet es feia càrrec d’instal·lar la infraestructura necessària i donar connexió a les proves esportives d’alt nivell que es porten a terme a Banyoles. Aquesta connexió es feia utilitzant la xarxa pròpia de transport de dades i accés a Internet com a operador independent d’Anxanet.

Ara, aquesta connexió es millora després que l’operador ha portat la fibra òptica a Banyoles utilitzant la xarxa que l’Ajuntament havia desplegat fa un temps i que connecta principalment els equipaments municipals. Albert Batchellí, un dels responsables d’Anxanet, ha destacat que “el desplegament permet també donar els serveis d’alta qualitat d’Anxanet a les empreses de la ciutat que poden necessitar una connectivitat d’altes prestacions i capacitat per millorar la seva competitivitat i aconseguir estalvis en serveis associats a les comunicacions”. Amb aquests nous serveis, Anxanet pot donar connexions de fins a 50Mb simètrics, en diferents qualitats, a més de facilitar importants estalvis en altres temes com la telefonia.

L’Ajuntament, per la seva banda, disposa de connexió de fibra òptica a l’Oficina de Turisme, Can Quim del Rec, la biblioteca, Cal Moliner, l’edifici consistorial i el Parc Neolític de la Draga. A més, compta amb la tecnologia necessària per implantar millores relacionades amb prestacions de Smart City (ciutat intel·ligent) i que requereixin de connexions d’alta capacitat i qualitat.

Tot i que la xarxa de fibra òptica encara no ha arribat a totes les llars, l’ampliació de l’acord amb l’Ajuntament també beneficia els particulars. El servei més immediat de què poden gaudir les llars és a través de la fibra virtual, que permet que els usuaris es connectin amb el punt central de la fibra a través d’una antena de petites dimensions. Amb aquesta actuació, els particulars també es poden beneficiar de connexions d’alt rendiment, afegint una connexió de 10MB reals a les connexions d’1MB i 3Mb que fins ara s’oferien.

Paral·lelament, Anxanet portarà a terme en algunes zones de la ciutat una prova pilot per donar el servei de connexió amb fibra òptica directament a les llars i a diferents empreses, aprofitant part de la infraestructura existent. Albert Batchellí ha destacat que “l’objectiu final és que tota la ciutat pugui accedir a una connexió de qualitat a través de fibra òptica”.

Operador català

Anxanet és el primer operador de telecomunicacions, amb capital i direcció catalans i orientat únicament al mercat del país. Nascut l’any 2010 de la mà de Megatró, amb seu a Cornellà de Terri, i ADQA, amb seu a Vilanova i la Geltrú, treballa exclusivament per a empreses i administracions públiques i s’ha especialitzat en oferir serveis de banda ampla en les àrees geogràfiques i en els segments de mercat desatesos pels grans operadors.