La Generalitat promou els ports de Palamós i Roses a Miami

La Cruise Shipping Miami és la fira mes important de la industria creuerística

La Generalitat promourà els ports de Palamós (Baix Empordà), Roses (Alt Empordà) i Sant Carles de Ràpita durant (Montsià) la fira internacional Cruise Shipping Miami, que arrencarà aquest dilluns 10 de març i s'allargarà fins al dia 13 a la ciutat de Miami Beach, Florida (Estats Units).

Aquesta fira és la més important de la indústria creuerística i en ella s'hi reuneixen les principals companyies del sector, els grans operadors turístics i les autoritats portuàries. Des de Ports de la Generalitat esperen promocionar aquests tres ports catalans. En concret, Palamós ha rebut durant aquestes darreres cinc temporades una mitjana de 33.000 creueristes i el de Sant Carles de la Ràpita s'estrena en l'àmbit dels creuers aquest any.

En principi, els responsables de Ports de la Generalitat mantindran trobades amb les principals navilieres, agents i operadors. Actualment, la Generalitat disposa de tres ports de gestió directa que reben tràfic de creuers, dos a la Costa Brava i un a les Terres de l'Ebre. En els darrers anys, el port de Palamós s'ha consolidat com el segon port escala de creuers de Catalunya i lidera aquesta activitat a la Costa Brava des de fa més de quinze anys. De fet, el port gironí ha rebut una mitjana de 33.000 passatgers anuals durant les darreres cinc temporades.

Pel que fa al port de Roses, les instal·lacions s'han anat convertint en una de les apostes de futur. D'altra banda, el port de Sant Carles de la Ràpita s'estrena aquest any en el món dels creuers. Està previst que aquest 2014 els tres ports rebin un total de 53 escales de creuer i 42.000 passatgers. La Generalitat també intentarà donar a conèixer més les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port que representen els ports i el territori.