El Black Music Festival continuarà apropant la música al carrer en les properes edicions

Girona s'ha omplert amb espectacles infantils i concerts gratuïts al centre de la ciutat

"Realitzar els concerts gratuïts al centre de Girona era una prova pilot però veient la resposta de la gent, el festival continuarà apostant pel carrer en els propers anys". Així ho ha assegurat el director del Black Music Festival, Jordi Planagumà, que ha explicat que aquest dissabte al matí, l'espectacle infantil a càrrec del grup Orelles de Xocolata Negra i el concert de Funk Me, ha atret a més de 2.000 persones a la plaça Independència de Girona.

El festival celebra des d'aquest divendres el seu cap de setmana més fort amb una quinzena d'actuacions en només dos dies i mig. La majoria dels espectadors són de les comarques gironines tot i que també hi ha assistit públic de Barcelona. El cap de setmana va arrencar amb força aquest divendres amb el concert de la llegenda del 'blues rock', John Mayall, a l'Auditori de Girona que va penjar el cartell d'entrades exhaurides.

Aquest dissabte, els concerts, espectacles infantils i la música al carrer han omplert la ciutat de Girona. "El concert de Mayall va ser irrepetible, jo crec que serà una de les estrelles d'aquesta edició; d'altra banda, estem molt contents per la gran afluència de gent que gaudeix dels concerts gratuïts", ha comentat Planagumà. El director ha subratllat que, de moment, sembla que han aconseguit el seu objectiu, moure Girona, Salt i Bescanó al ritme de la música negra.

En aquesta línia, el director ha assegurat que tenen previst mantenir i potenciar els espectacles de música a l'aire lliure i gratuïts en les pròximes edicions. "Aquest any era una prova pilot però veient el que està passant, el bon ambient que es respira, tenim clar que es tracta d'una de les línies a seguir i que el festival continuarà apostant pel carrer", ha subratllat Planagumà.

Segons les dades aportades des de l'organització, la majoria dels visitants que han gaudit dels primers concerts (gratuïts i de pagament) eren procedents de les comarques gironines tot i que també s'han comptabilitzat diversos espectadors de la demarcació de Barcelona. "Hi ha hagut gent que ha aprofitat el fet que venia a veure el concert de John Mayall o Spin Doctors per passar el cap de setmana a Girona i conèixer la ciutat ", ha comentat el director. Segons Planagumà, això també respon al full de ruta del Black Music Festival que pretén promocionar les comarques gironines i convertir-se en un festival referent en l'àmbit de la música negra.

"Avui dissabte, veient que la cosa funciona, la gent s'ha posat eufòrica i hem començat a comentar tot un seguit de propostes que podríem integrar de cara a l'any vinent", ha explicat el director. Propostes com crear nous escenaris arreu de la ciutat, realitzar concerts temàtics o aprofitar les zones verdes de Girona i d'altres municipis per oferir nous espectacles. "Creiem que tenim molt de camí per recórrer en aquest sentit perquè la gent respon, veiem que la ciutadania no només vol escoltar música en una sala o un auditori", ha apuntat.

La majoria dels assistents que escoltaven alguns dels concerts d'aquest dissabte han subratllat que és "una gran iniciativa" apropar aquest estil de música als ciutadans. "La ciutat està animada, els grups són molt bons i crec que és una gran fórmula per potenciar la ciutat", ha explicat la Rosa, una veïna de Girona. "El festival ofereix un gran ventall de possibilitats, fins i tot per aquells que tenim família i infants", ha assenyalat en Jordi, un altre dels assistents que ha seguit la 'Girona Marxing Band' pels carrers més cèntrics de la capital gironina. "He vingut a veure especialment a la Izah, la coneixia de fa temps. Jo també toco un instrument i m'agradaria molt poder actuar en algun d'aquests escenaris i dins del Black Music Festival d'aquí a uns anys", ha explicat la Júlia.

Durant tot aquest dissabte, els assistents han pogut gaudir des de primera hora dels sons del grup infantil Orelles de Xocolata Negra que, conjuntament amb el grup Funk Me, han reunit a unes 2.000 persones a la plaça Independència de Girona. El mateix escenari on s'ha pogut escoltar aquesta tarda la veu càlida de Izah o els ritmes d'Empty Cage i Waltrapa & The Cashmakers. Aquesta nit, el Black Music Festival rep als Spin Doctors, Montreal 76 i Dave Allen Trio. Demà està previst que es portin a terme cinc actuacions gratuïtes de la mà de Pitos a dojo, Bourbon, The Funk Boss Brothers, Grateful Blues Band i Ol'green.