John Mayall fa ballar Girona al ritme del 'blues rock'

El gran mestre i precursor del 'blues' ha omplert l'Auditori de Girona

El precursor del 'blues' britànic i un dels mestres del 'blues rock' ha ofert un concert ple d'energia aquest divendres a l'Auditori de Girona. L'artista, nascut l'any 1933 a Macclesfield (Regne Unit), ha penjat el cartell d'entrades exhaurides amb més de 1.100 espectadors. Aquesta és la segona vegada que el cantant visita les comarques gironines dins del Black Music Festival i, un cop més, no ha defraudat. Acompanyat de la seva harmònica i compaginant la guitarra, els teclats i el cant, l'artista ha realitzat un espectacle vibrant de dues hores en el qual els assistents no han deixat d'aplaudir, cridar i xiular.

La nit ha començat de la mà de 'Walkint on sunset' i ha continuat amb cançons com 'Help me', 'Nothing to do with love', 'Dirty water', 'Congo Square', 'All my life' o 'Mail order', entre d'altres. Amb vuitanta anys i més de cinquanta àlbums a l'esquena, Mayall és reconegut arreu del món com un dels pilars del 'blues rock'. L'any 1955 va fundar el seu primer grup, The Powerhouse Four, i posteriorment, va aconseguir l'èxit amb el grup John Mayall & The Bluesbreakers que va comptar amb la col·laboració de guitarristes del nivell de Eric Clapton, Peter Green o Mick Taylor.

Després de molts anys de treball dur, constant i de barrejar diverses sonoritats i estils, Mayall va decidir tornar a utilitzar el nom del seu primer grups The Bluesbreakers i retornar a les arrels del so 'blues rock'. En aquesta línia s'ha mantingut fins ara, creant nous treballs com 'Tough' l'any 2009 o 'Big Man Blues'.

El concert d'aquest divendres és l'únic espectacle que l'artista realitzarà a tot Catalunya en la gira del seu 80è aniversari i es trobava dins del marc del Black Music Festival. Aquest cap de setmana és el més fort del festival amb unes quinze actuacions en només dos dies i mig. La gran majoria dels assistents no han volgut perdre's l'oportunitat de fotografiar-se o aconseguir un autògraf del seu ídol. I és que abans d'aixecar el teló i després de l'espectacle, Mayall ha estat saludant els seus fans i venent còpies dels seus treballs a l'entrada de l'Auditori de Girona. La gran majoria dels espectadors han subratllat "la fortalesa i energia" de l'artista i han destacat que es tractava d'una de les "últimes vegades" que podrien veure el cantant sobre els escenaris.

El concert ha abaixat el teló enmig dels grans aplaudiments del públic que s'han allargat durant uns minuts. Segons ha explicat l'organització de l'auditori, l'artista només havia assajat el concert una estoneta aquest divendres al matí.