Figueres va donar el 2013 orientació laboral i formació continuada a 754 persones

De totes elles 64 van aconseguir un contracte de feina

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres va assessorar laboralment i va millorar la formació de 754 persones durant l’any 2013. Les diferents línies de treball que es van executar engloben des de l’orientació ocupacional a dispositius concrets d’inserció laboral com els que s’han dut a terme a diversos barris de la ciutat com a la Marca de l’Ham o el Centre Històric.

De les persones que van participar en alguna de les iniciatives formatives celebrades el 2013, 64 van aconseguir un contracte laboral gràcies a algun dels programes impulsats des de l’àrea de Promoció Econòmica. Les accions que han comptat amb més participants són: orientació laboral (278), dispositius d’inserció laboral (242), formació en competències bàsiques (81) i els tallers de recerca de feina a través de les TIC (47).

Per executar tot el programa formatiu, el consistori compta amb el suport de diferents administracions i, el cas del 2013, van col·laborar-hi la Unió Europea a través del seu Fons Social, el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Un milió d’euros

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, explica que “l’àrea de Promoció Econòmica té molt clar que la formació es l'eina que ha de permetre als nostres aturats sortir d'aquesta difícil situació i, per aquest motiu, dediquem molts recursos econòmics i humans per millorar la seva formació”. El pressupost que s’hi dedica és d’un milió d’euros.

Toro destaca que s’estableixen “itineraris personalitzats” i que es realitzen “programes específics de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb especials dificultats i programes per al foment de la igualtat d'oportunitats entre l’home i la dona dins el mercat de treball”.

Des de Promoció Econòmica s’incideix en persones en situació d'atur, s’adapta la formació ocupacional a les necessitats del territori, es potencia la pràctica laboral i es prioritzen l’execució de programes d'interès social i comunitari.

Programa 2014

Les persones que desitgin rebre més informació o inscriure’s en algun dels cursos que s’organitzen des de l’àrea de Promoció Econòmica s’han d’adreçar al Servei Municipal d’Informació i Orientació per a l’Ocupació (SMIO) situat a l’Avinguda M. Anglada número o contactar a través del telèfon 972 67 42 61 o l’adreça electrònica smio@figueres.org. L’oferta formativa també es pot consultar a la secció Treball, Formació i Empresa del web municipal de l’Ajuntament de Figueres.