La CUP demana que no s’utilitzin herbicides agrotòxics als espais públics de Girona

La formació denuncia l'ús de 'Roundup Ultra Plus' o 'Tomcato'

El grup municipal de la CUP ha registrat una moció sobre l’ús d’herbicides i plaguicides agrotòxics en els espais públics de Girona per tal que es debati al ple del dia 10 de març. La formació ha detectat que l’Ajuntament utilitza herbicides com el Roundup Ultra Plus o el Tomcato, compostos per glifosat en un 36%, en espais públics com ara jardins, parcs infantils, marges de vials i arbrat públic, i per això demana que es replantegi el model de manteniment de parcs i jardins.

La CUP ha recordat que els plaguicides i herbicides són productes químics de síntesi qualificats com de risc per a l’ésser humà, la fauna, la flora i tots els ecosistemes en general, i que en casos com el glifosat són altament tòxics i poden arribar a suposar riscos per a la salut humana. És per això que la moció demana que l’Ajuntament estudiï l’ús de pràctiques de jardineria alternatives i menys agressives, amb l'objectiu de prescindir progressivament de l'ús d'herbicides que contenen aquesta substància.

En aquest sentit, el text proposa crear una comissió per tal s’elabori un estudi amb mesures alternatives que s’aprovi al ple en el termini d’un any. Mentrestant, la CUP demana que es redueixi substancialment i de forma i cautelar l’ús d’herbicides i plaguicides agrotòxics, especialment pel que fa a l’ús de productes que continguin glifosat en àrees d’esbarjo infantil i parcs i jardins públics, entre d'altres.