90 parades a la Fira de l'Embotit d'Olot

Se celebrarà els dies 22 i 23 de març

El proper 22 i 23 de març torna la Fira de l’Embotit d’Olot amb l’objectiu de "prestigiar aquest producte i el seu productor" i de posicionar-la dins del calendari firal català, segons expliquen els seus organitzadors.

Enguany, al Firal hi haurà 90 parades d’alimentació (igual que el 2012), apostant decididament pels productes d’elaboració pròpia (embotits, formatges i cerveses), i introduint un nou espai a la plaça Rector Ferrer dedicat a expositors de producte de temporada.

Es manté el protagonisme de les associacions i col·lectius relacionats amb el producte agroalimentari i d’elaboració pròpia, i una potent oferta gastronòmica, lúdica i comercial complementària: demostracions de cuina de la mà del col·lectiu Cuina Volcànica, tastos d’embotits històrics de diferents llocs de la Mediterrània, el cinquè concurs d’embotits casolans, un show-cooking del porc i el vi amb música en directe i la matança del porc a càrrec de l’Associació de placers del Mercat d’Olot amb l’assessorament dietètic i de salut de la dietista - nutricionista Rosa Maria Espinosa, responsable tècnica de Menja sa, entre d’altres actes, així com el plat de l’Embotit que oferiran diferents establiments de restauració de la ciutat al llarg del cap de setmana.

Seguint la iniciativa iniciada l’any passat s’ha convidat un productor forà amb DOP, el formatge Maó – Menorca, que oferirà tastos del seu prestigiat producte, juntament amb actuacions de folklore de Menorca durant el cap de setmana.

Com a novetat hi haurà un espai dedicat a la degustació de formatges, vi i pa a la plaça del Mig amb l’idea de promocionar els comerços de la ciutat que ofereixen aquests productes de qualitat i proximitat. Els establiments que participen en aquesta acció són Especialitats gastronòmiques Mariona, Formatgeria Xerigot i el Gremi de Flequers de Girona. L’entrada a l’espai serà gratuïta i per poder degustar caldrà pagar 5 euros que donarà dret a 5 tiquets de tast.