Un concert reivindicatiu inaugurarà el festival Strenes

L'actuació porta per nom "Cançons de revolta"

El Festival Strenes de Girona ha preparat, pel seu acte inaugural, la producció pròpia internacional Cançons de Revolta que uneix a artistes compromesos amb la realitat socio-política dels seus respectius països, que d’alguna manera estan, o han estat, en una situació similar a la que viu actualment Catalunya. La proposta també vol, justament, universalitzar el procés català, en l’any del Tricentenari.

El concert inaugural de l’Strenes és un espectacle musical d’inici a fi, en el què s’integren els artistes per interpretar temes en solitari, duets inèdits i peces col·lectives, entre elles L’Estaca, que és la cançó de tancament d’un espectacle carregat de sentiment i compromís.

El repertori del concert és una acurada selecció de cançons de revolta internacionals que han fet història com Kelmti Horra (himne de la revolució dels gessamins), Grãndola Vila Morena (himne de la revolució dels clavells), la Bute Rouge (himne de revolta francès), Motivés (clam francès contra les injustícies socials) o Abrid (himne de revolució del món àrab). Zebda –el duet format per Mouss et Hakimm-, Emel Mathlouthi –la cantautora de Tuníssia coneguda com la veu de la primavera àrab-, João Afonso –el cantat i nebot de Zeca Afonso- són les veus internacionals que formen part del projecte musical. No hi faltaran les cançons de revolta del nostre país com: A Margalida, de Joan Isaac, Si els Fills de Puta Volessin..., de Quico Pi de la Serra o Al Vent que interpretarà Cesk Freixas.

Durant el concert es comptarà amb la participació de l’actriu Montserrat Carulla que recitarà textos i poemes que seran el fil argumental de l’espectacle. Les cançons que s’interpretaran son peces en les què la lletra hi té una gran importància i, per aquest motiu, s’ha apostat per una base instrumental molt nua, perquè la paraula i la veu en siguin les grans protagonistes.

El director del Festival Strenes, Xavi Pascual, ha comentat que “les produccions pròpies porten molta feina, però són les més gratificants per un director artístic”. I ha afegit que “Cançons de Revolta és un espectacle viu, perquè encara queden artistes per confirmar”. Finalment ha comentat que “hem dubtat en si titular l’espectacle com a Cançons de revolta o Cançons de resistència. Finalment hem pensat que preferim revoltar-nos que resistir”.
Per altra banda l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha comentat que “les revoltes amb banda sonora són aquelles que acaben perdurant, perquè la música és una de les característiques d’una revolta civilitzada. Qui vulgui fer una mirada als canvis del món, ho podrà fer a Girona".

Les entrades de Cançons de Revolta estan a la venda al web de l’Strenes i a les guixetes de l’Auditori de Girona (de dimarts a divendres de 12h a 14h) i del Teatre Municipal (de dimarts a divendres de 13h a 17h). El preu de l'entrada és de 20€ a la zona A i 18€ a la zona B.