Arrenca l'edició del Girocamping més internacional

La mostra inclou una oferta de 340 càmpings de tot l'Estat

La fira obre de nou les portes com a un gran aparador del sector amb una oferta que inclou 340 càmpings diferents de tot l'Estat i amb una major presència d'empreses estrangeres. Així, aquest any hi participen quinze empreses franceses, mentre que l'any passat n'hi havia tres, juntament amb empreses alemanyes, una de Suïssa i una altra d'anglesa. Holanda també hi està representada de forma significativa ja que es comptarà amb la participació a les jornades del director de la secció de càmpings de l'Automòbil Club holandès ANWB.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha subratllat la consolidació d'una fira que va arrencar fa només dos anys amb l'objectiu d'esdevenir una cita de referència del sector dels càmpings i parcs de vacances del sud d'Europa. Per Gotanegre, aquesta nova edició demostra la "bona salut" del sector ja que s'ha pogut ampliar la superfície en un 43% alhora que ha augmentat el nombre d'expositors en un 26% arribant als 140.

Arribar fins aquí, ha dit Gotanegre, no ha estat fàcil i ha requerit de molts esforços. En aquest sentit ha recordat la feina fet durant més de cinquanta anys per aquells empresaris que van decidir mirar cap a Europa per veure què feien i "seduir" els turistes perquè vinguessin cap a les terres gironines. Fins llavors, el sector ha evolucionat. "Nosaltres ja no som simples empresaris que gestionen una parcel·la sinó que ens hem convertit en experts en crear experiències, en seduir milers d'europeus que desitgen passar les vacances a casa nostre", ha assenyalat.

Pel president de l'associació, aquesta és una "gran responsabilitat" que requereix el treball de tot l'any, perquè atraure el turisme és un "pastis que tothom vol" en els temps de crisi actuals. I ha afegit que "no és casualitat" que vuit càmpings catalans estiguin reconeguts entre els millors d'Europa.

Fer que l'èxit turístic també arribi a les zones d'interior

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que durant l'acte inaugural ha reconegut la "passió" i els esforços del sector per poder arribar als actuals nivells d'excel·lència. Per altra banda, ha subratllat que cal seguir treballant perquè l'èxit turístic que tenen actualment zones com Barcelona i la costa, que concentren bona part dels 20 milions de visitants que arriben a Catalunya a l'any, també arribi a les zones d'interior per tal que la "riquesa" quedi més "equilibrada" i "repartida".

Més de 7,5 milions de pernoctacions el 2013

Els càmpings gironins van tenir durant l'any passat més de 7,5 milions de pernoctacions, una xifra similar a l'any anterior. El sector ho valora com a molt positiu no només pel context actual sinó perquè el 77% dels establiments estan tancats durant la temporada d'hivern.

En termes econòmics, el sector té uns ingressos anuals en allotjament de 149 milions d'euros (MEUR) i 26 més en serveis. A més, té un impacte econòmic fora dels establiments de més de 206 MEUR, de manera que en el seu global aquesta activitat genera més de 381 MEUR, segons dades de l'Associació de Càmpings de Girona.

Un punt de trobada de professionals i activitats per al públic familiar

La fira està pensada com a lloc de trobada de professionals i empreses on s'organitzen jornades tècniques, la celebració de la Junta de la Federació Espanyola d'Empresaris del Càmping i un sopar de gala. Entre els diferents expositors hi ha empreses dedicades també a les autocaravanes, les 'mobile home' o bungalous que presentaran les darreres novetats.

Durant el cap de setmana, la fira està més enfocada al públic generalista i s'han organitzat tot un seguit d'activitats per recrear l'ambient dels càmpings com ara una pista de vòlei platja, inflables, circuit amb ponis o una gimcana familiar.

Com a novetat, aquest any s'entregarà el primer premi Jaume Genover i Roig -en honor a qui fou president de l'associació durant dotze anys- amb la voluntat de reconèixer una persona, entitat o empresari que hagi fet "excel·lir" el món del càmping. L'associació vol retre-li així homenatge i instaura aquests premis que s'entregaran cada any en el decurs del Sopar de Gala que es farà durant la fira.

Durant la inauguració, s'ha comptat amb la presència de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, entre d'altres personalitats del món empresarial i la política.