Detenen un home a Vidreres que es feia passar pel seu germà mort

Ell detingut fou descobert al presentar-se al CAP amb la targeta sanitària del difunt

La policia espanyola ha detingut un home, d'origen gambià i veí de Vidreres (Selva), que havia suplantat durant vuit anys la identitat del seu germà mort. El cas es va destapar després que l'home es presentés al Centre d'Atenció Primària (CAP) del poble ensenyant la targeta de residència espanyola del seu germà. Els metges van sospitar perquè sabien que el propietari de la targeta havia mort a Gàmbia el 2006 a causa d'una malaltia crònica.

Davant d'això, l'home va decidir marxar del centre però, posteriorment, la policia espanyola ha aconseguit enxampar-lo. El detingut s'havia fet passar pel seu germà mort des del 2006, aprofitant el seu permís de residència. Els agents van aconseguir detenir-lo el passat 26 de febrer després de saber que el detingut s'havia presentat al CAP del poble amb una targeta de residència espanyola que no era seva.

El personal sanitari va alertar que anys enrere havien atès una persona amb les mateixes dades que es mostraven a la targeta i sabien que havia mort a Gàmbia, el seu país natal, a causa d'una malaltia crònica. Els metges van explicar-li aquesta situació al detingut que, aleshores, va decidir marxar del lloc.

No obstant això, els agents van aconseguir localitzar i detenir l'home que durant la seva declaració va explicar que havia suplantat la identitat del seu germà difunt i que portava vivint a Espanya amb una identitat falsa des del 2006. El detingut va assegurar que el permís de residència era del seu germà, que havia mort vuit anys abans. A més, va relatar que va aconseguir entrar al país amb aquest document i un passaport fet per les autoritats gambianes amb la seva fotografia però amb les dades del seu germà, tot i que era uns deu anys més gran que ell.