Mor una anciana de Cabanes que van trobar lligada i apallissada en un camp

La dona, de 75 anys, se sospita que hauria estat víctima d'un assalt

Una anciana de Cabanes (Alt Empordà) a qui van trobar lligada i malferida en un camp a tocar de casa seva s'ha convertit en la primera víctima de mort criminal de l'any. La víctima, que tenia 75 anys, va aparèixer semi inconscient en un descampat divendres passat, lligada de peus i mans.

Des d'aleshores, estava ingressada a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona. La dona, arran del seu estat, no havia pogut explicar als Mossos d'Esquadra què li havia passat, cosa que dificulta la investigació i fa que aquest sigui un crim ple d'interrogants.

Se sospita que l'anciana podria haver estat víctima d'un assalt violent quan tornava cap a casa seva, situada a pocs metres d'on va aparèixer.

La víctima va ser trobada divendres passat, a primera hora del matí, en un camp molt proper a casa seva, situada a la zona de l'Aigüeta. La dona, de 75 anys, tenia els peus i les mans lligats amb brides i estava molt malferida. Tenia moltes ferides a la cara, un fort cop al cap i també presentava signes d'hipotèrmia, cosa que feia pensar que havia passat la nit al ras.

Qui va localitzar l'anciana va ser un treballador d'una empresa propera, ja que a la zona hi ha un polígon industrial. L'home va anar a alertar els Mossos d'Esquadra i tant els agents com els serveis d'emergència van anar ràpidament fins al lloc. A conseqüència de la gravetat de les ferides, l'anciana va haver de ser traslladada d'urgència a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on des de divendres estava ingressada a l'UCI en coma induït.

Aquest dilluns, però, la dona de 75 anys ha mort al centre hospitalari. Com que estava tan malferida, l'anciana no va poder prestar declaració i explicar als mossos qui l'havia atacada. La mort de la veïna de Cabanes fa que aquest cas es converteixi en el primer crim de l'any a les comarques gironines. Un crim ple d'interrogants i on els mossos tenen totes les hipòtesis obertes.

Víctima d'uns lladres violents

Se sospita que uns desconeguts haurien assaltat l'anciana dijous al vespre, quan tornava cap a casa seva o bé quan estava feinejant fora de la casa. Els lladres, per evitar que la dona donés l'alarma, haurien actuat amb molta violència, lligant-la de mans i peus amb brides i colpejant-la amb brutalitat.

El descampat on va aparèixer malferida la dona de 75 es troba molt a prop de casa seva. La dona vivia en un mas a tocar d'una empresa de pinsos que regenta la família. Tant divendres com ahir, els Mossos d'Esquadra van estar pentinant la zona a la recerca de pistes que permetin esclarir el cas.