CiU demana que es detalli la inversió real de l'Estat a les comarques gironines

Xuclà reclama transparència a l’Executiu

El Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés dels Diputats ha registrat a la Cambra baixa 69 preguntes dirigides al Govern perquè detalli les inversions que realment ha efectuat l'Estat a les comarques gironines. "Demanem transparència. El Govern ha de precisar la seva actuació inversora a les nostres comarques" ha afirmat el diputat de CiU al Congrés, Jordi Xuclà.
 
Xuclà justifica aquesta bateria de preguntes davant la falta d'informació sobre aquelles partides pressupostades en els comptes generals de l'Estat que l'Executiu no arriba a executar. Entre d’altres exemples, Xuclà ha demanat en quina fase administrativa i de calendari es troba el projecte sobre el Pont romànic de Besalú; la capella de la Mare de Déu del Roser o el Convent de Sant Domènech de Girona.

Entre les preguntes efectuades pel diputat Gironí també es troben infraestructures vitals per les comarques gironines i molt reivindicades pel territori com són els trams de la N-II Girona-Frontera Francesa, el tram Maçanet de la Selva-Sils o el tram Sils-Caldes de Malavella. Tal i com ha exposat Xuclà “tampoc podem oblidar inversions pressupostades com la reposició d’infraestructures costeres o el control del retrocès de les platges del litoral gironí, i més tinguent en compte que el turisme és un motor econòmic molt important per les nostres comarques”. “L’Estat ens té acostumats a pressupostar i no gastar, a tenir uns nivells de compliment molt baix. Ara és l’hora de donar comptes, de la transparència i de saber la veritat” ha afirmat.
 
Tal i com ha explicat Xuclà tradicionalment l'Estat executa un percentatge molt baix de les obres pressupostades a Catalunya. “Esperem que, a partir d'aquestes preguntes, es pugui controlar el nivell d'execució i efectuar un seguiment precís de totes i cadascuna de les inversions de l'Estat a les comarques gironines". Pel diputat gironí, “És normal voler saber quines partides no s'han arribat a executar i què s'ha fet amb aquests recurs. Sinó es demostrarà un cop més que l’Estat es retira de les nostres comarques", ha conclòs Xuclà.