Cinc municipis de la Vall de Camprodon es queden sense senyal de telefonia mòbil per una avaria

L'alcalde de Molló es queixa que la companyia no els dóna cap explicació

Cinc municipis de la Vall de Camprodon no tenen senyal de telefonia mòbil des de primera hora del matí, pels volts de les set, i a les dotze del migdia encara no estava solucionat. L'Ajuntament de Setcases ha aconseguit parlar amb la companyia majoritària que dóna servei, que és Movistar, i els han confirmat a quarts de deu del matí de que es tracta d'una avaria generalitzada que ja tenen localitzada i que s'hi està treballant. No els han dit, però, que hagi estat per afectació de la nevada que ha començat aquesta nit i que s'ha mantingut sense incidències importants durant el matí.

La resta de municipis afectats són Llanars, Vilallonga de Ter, Camprodon -a mig matí començaven a recuperar el servei- i Molló. L'alcalde d'aquest últim, Pep Coma, ha lamentat no haver aconseguit saber el motiu de l'avaria per part de la companyia de telefonia mòbil. Segons ha explicat, cap a les set del matí hi ha hagut un tall de llum i del senyal de telefonia i des de llavors que no poden trucar pel mòbil. "Últimament ens quedem sense cobertura bastant sovint; no sé si es perquè estan fent manteniment o què passa", afegia el batlle.

Aquesta zona també té dificultats per tenir cobertura 3G i per l'enviament de dades, tal com venen queixant-se des de fa temps. El pitjor moment és a l'estiu, quan la població pot arribar a multiplicar-se per dos o per tres i es troben que no poden fer ni trucades. Segons explica l'alcalde, "salten les bústies de veu i és impossible parlar".

Sant Pau de Segúries, en canvi, no ha tingut problemes de cobertura mòbil tot i trobar-se a la zona de la Vall de Camprodon.