Busquen quatre encaputxats per robar una empresa metal·lúrgica de la Garrotxa

Aquest és el segon cop en deu dies que els lladres entren a la nau

Els mossos busquen quatre lladres que aquesta matinada han entrat a robar a la metal·lúrgica Tordeco 1993, situada al polígon de Sant Joan les Fonts. Els lladres, que anaven encaputxats, han fet un butró, foradant la paret de formigó de la nau. Un cop a dins, la banda ha anat directament cap a les planxes i barres de llautó i acer que hi havia emmagatzemades.

Els lladres han pogut actuar amb total impunitat i, de fet, el propietari de l'empresa calcula que han estat unes cinc hores buidant la nau. De moment, encara no se sap el valor del material robat. Aquesta és la segona vegada en pocs dies que Tordeco rep la visita dels lladres; a finals de febrer, l'empresa ja va patir un altre robatori.

La nau de Tordeco 1993 S.L. està situada al polígon industrial de Begudà, a Sant Joan les Fonts. L'empresa, que té vuit treballadors, està especialitzada en fabricar peces per a maquinària (sobretot de metall, tot i que també en fa de plàstic).


Aquest matí a primera hora, quan la plantilla ha arribat a treballar, s'han trobat amb un gran forat a la paret i han vist com bona part del metall els havia desaparegut. Els lladres no només s'han endut totes les barres i planxes de llautó que s'emmagatzemaven a la nau; també han arreplegat part de les d'acer inoxidable i s'han emportat peces que ja estaven acabades i llestes per enviar als clients.

Per accedir a l'interior de Tordeco, els quatre lladres han aprofitat que la nau del costat estava buida. La banda ha fet un butró a la paret de blocs de formigó, i l'han anada trencant fins que el forat era prou gros com perquè hi passés una persona.

Després, un cop a dins de Tordeco, la banda anat buidant durant hores el metall que hi havia a l'interior de l'empresa. Els lladres portaven la cara tapada amb caputxes i passamuntanyes per evitar que se'ls veiessin els rostres. Segons han captat les càmeres de seguretat, la banda s'ha estat gairebé cinc hores a l'interior de la nau.

"Creiem que els lladres tenien estudiat el lloc on havien de fer el forat, perquè l'alarma no s'ha disparat en cap moment", explica el gerent de Tordeco, Gerard de la Torre. Aquest matí, els Mossos d'Esquadra han anat fins a l'empresa i han intentat buscar empremtes dels lladres. Els agents també s'han endut les imatges gravades per les càmeres de seguretat, per intentar localitzar els autors del butró.

De moment, de la Torre desconeix a quant puja tot el material que la banda s'ha endut (llautó, acer i peces acabades). Tot i això, el gerent assegura que els lladres "han fet molt de mal", perquè hi havia milers d'euros en metall a l'interior de la nau.

Segon cop en deu dies

Aquest és el segon cop en pocs dies que Tordeco 1003 rep la visita d'uns lladres. El dia 20 de febrer, quatre encaputxats també van entrar a la nau. Aleshores, van intentar foradar la paret amb un mall, però se'ls hi va trencar, i van optar per entrar-hi per la porta del darrere.

De dins la nau, se'n van endur comandes llestes per enviar (algunes, de fins a 9.000 peces) i barres de metall. Els lladres van estar entre dues i tres hores a la nau i, per evitar que els enregistressin, van trencar una de les càmeres de seguretat.

Gerard de la Torre sospita que els lladres d'aquesta matinada són els mateixos que els fa deu dies ja van entrar a robar a Tordeco. "Gairebé no ens ha donat temps de reposar la càmera trencada i mirar el sistema d'alarma, que ja ens han tornat a entrar", es lamentava el gerent.