Reagrupament es fixa tenir candidatura pròpia a Girona per a les municipals del 2015

El partit no tanca la porta a consensuar llistes conjuntes amb altres formacions

A Girona, Reagrupament (Rcat) ja ha engegat la maquinària per a les eleccions municipals del maig de l'any que ve. La darrera assemblea del partit a la ciutat ha servit per avalar el tàndem format per Carles Bonaventura -l'actual regidor- i Rosa Cruz, que seran els que n'encapçalaran la candidatura (com ja va passar als comicis del 2011).

Ara bé, a diferència de les anteriors eleccions, aquest cop Rcat no vol anar amb presses. "La proximitat entre les eleccions de finals del 2010 al Parlament i les municipals del maig del 2011 ens va obligar a anar amb el pas canviat i a corre-cuita; ara però, volem assegurar-nos arribar al 2015 amb una candidatura potent", ha dit Bonaventura.

Per això, ja d'entrada, Rcat adaptarà el secretariat i l'executiva de Girona, amb els ulls posats a les municipals del 2015. A més, també crearà quatre comissions, amb l'objectiu d'arribar amb pas ferm a unes eleccions que el partit considera "determinants" no només als municipis, sinó també al conjunt del país.

El primer grup de treball se centrarà en l'àmbit programàtic; el segon, en l'econòmic; el tercer, en la relació entre Rcat i altres partits i organitzacions i, finalment, el quart establirà el pla de treball que s'ha de fer a nivell de carrer (per apropar-se a la ciutadania).

Llista pròpia

L'objectiu del partit és presentar-se a les municipals del 2015 amb una llista pròpia per Girona. Tant Carles Bonaventura com el president d'Rcat, Joan Carretero, asseguren que, si es compten tant els militants com els simpatitzants, anant en solitari el partit té clares possibilitats d'aconseguir una acta de regidor a la ciutat.

Ara bé, tot i fixar-se aquest objectiu, Reagrupament no tanca la porta a repetir la fórmula del 2011. És a dir, consensuar una candidatura conjunta amb altres formacions. Fins i tot, a reeditar el pacte amb la CUP, amb qui ja va concórrer a les anteriors municipals. Un acord que es va esberlar arran de les discrepàncies amb la compra del fons Santos Torroella.

"Si pot ser, tindrem candidatura pròpia, però estem oberts a acords amb altres forces polítiques que donin suport a la independència, i que ens permetin assegurar majories sobiranistes als ajuntaments", ha concretat Bonaventura. Per això, no només a Girona sinó també a la resta d'ajuntaments, Rcat iniciarà una ronda de contactes amb altres partits afins a la independència (com CiU, ERC i la CUP) i n'explorarà possibles pactes.

L'acord nacional amb CiU no té translació

El president d'Rcat, Joan Carretero, ha reiterat que la voluntat del partit a ciutats com Girona, "on hi ha una implantació militant important", és tenir llista pròpia "amb l'objectiu de Reagrupament sigui un actor singular en la política municipal". Carretero també ha afegit que, a l'hora de buscar complicitats amb altres forces, tots els escenaris estan oberts. I que l'acord d'associació que han signat amb CiU a nivell nacional per unir esforços en el procés sobiranista no té translació als municipis.

"Aquest acord només és una unió temporal d'empreses per a la independència", ha dit Carretero, fent un símil amb l'economia. I hi ha afegit: "Per la resta, no hem fet cap mena d'associació, i ja a l'acord queda clar que justament, amb els municipis, cadascú farà allò que li sembli més oportú". El president d'Rcat, però, també ha admès que, arran d'aquesta entesa, "és obvi" que Reagrupament parlarà amb CiU "a tots els municipis per veure si som capaços d'arribar a acords".