La inauguració del 13è Black Music Festival atreu un miler de persones

Jordi Planagumà assegura que es tracta d'un dels inicis "més exitosos" de les darreres edicions

Aquest dissabte, una cercavila de la 'Girona Marxing Band' i el concert inaugural a càrrec de 'Calista Walks' i 'The Excitements' van aixecar el teló de la 13a edició del Black Music Festival. El seu director, Jordi Planagumà, ha assegurat que el concert de La Mirona de Salt va atreure un miler de persones, un 30% més que el concert inaugural de l'any passat.

"Aquest primer cap de setmana de festival ha estat molt positiu, més del que ens pensàvem", ha explicat. "Pel que estem respirant hi ha moltes ganes de festival", ha assegurat Planagumà. El proper cap de setmana serà el més fort, amb quinze concerts en dos dies i mig, nou d'ells gratuïts. Planagumà ha detallat que la cercavila de dissabte al matí amb la 'Girona Marxing Band' va ser molt concorreguda i que el concert inaugural va atreure un miler de persones, un 30% més que l'any passat. "Crec que es tracta del millor inici del festival que hem tingut mai", ha assegurat el director. Des de la direcció ressalten que no s'esperaven aquestes xifres d'afluència, ja que pensàven que les festes del Carnaval podien fer minvar el nombre d'espectadors.

Planagumà també ha detallat que preveuen una gran afluència de públic a la 'jam session' de la 'Sunset Band' que es realitzarà aquest diumenge al vespre al 'Sunset Jazz Club'. "Són dos euros l'entrada i tenim constància que hi ha molta gent interessada", ha apuntat.

"Pel que estem respirant sembla que hi ha moltes ganes de festival i la gent té ganes de veure els concerts", ha assenyalat el director. En aquest sentit, Planagumà ha subratllat que aquest "bon arrencament" els dóna forces per poder encarar millor el proper cap de setmana que serà el més fort de tot el festival. En només dos dies i mig es realitzaran una quinzena de concerts, nou d'ells gratuïts a la Plaça Independència de Girona.