Un Girona FC sense idees es queda a un pas del precipici

Nova derrota dels blanc-i-vermells davant el Còrdova

Aquells que pensen que el Girona és un equip en una corba constant de rendiment tenen avui un argument de pes més a afegir a l'historial de la temporada. Els de Javi López arribaven al xoc contra el Còrdova després d'una de les majors golejades a Montilivi, i dues setmanes més tard la sensació és que l'equip es troba a un pas de perdre l'equilibri i caure en picat pel precipici del descens.

L'onze titular era el mateix que el que es va enfrontar al Lugo fa quinze dies, amb l'única diferència de l'entrada de David García, que prenia el relleu a Juncà. I la veritat és que l'inici ha estat un oasi del joc que pot arribar a desplegar el Girona, atacant i mantinguen els cordovesos dins l'àrea defensant-se amb ungles i dents. De fet, els millors minuts quant a ocasions també han arribat de bon principi, especialment quan al minut tres el porter Saizar ha evitat amb una gran parada que Juanlu avancés els locals després de desfer-se dels defensors del Córdoba.

La lesió d'Isaac Becerra, que ha hagut d'abandonar el camp en camilla a causa d'un fort cop amb Arturo, ha simbolitzat l'inici de la defallida blanc-i-vermella. Precisament aquest últim ha estat a posteriori una de les amenaces de l'equip que entrena el Chapi Ferrer durant la primera part, creant perill a la porteria del segon porter del Girona Palatsí. Malgrat això, cap dels dos conjunts ha acabat d'imposar el seu ritme a l'altre durant bona part del primer temps.

Amb la tornada dels vestidors el guió ha seguit en gran mesura el mateix fil conductor. La intensitat dels dos conjunts disminuïa a mesura que els minuts pujaven al marcador, tot i l'evident esforç per part dels dos entrenadors de buscar alternatives en atac. Javi López ha pensat en Jandro, qui ha rebut l'aprèci de l'afició per la recent mort del seu pare, com a revulsiu però s'ha topat amb l'agressivitat d'un Còrdova molt atent en la pressió. El Girona, no obstant, ho continuava intentant aprofitant l'arribada de Timor i Juanlu, amb dues clares ocasions que han sortit fregant el pal de Saizar.

Per la seva part, el Còrdoba, que anava tinguen minuts de més convicció, aprofitava al minut seixanta-cinc un error de Palatsí, que es trobava avançat, i Xisco posava el neguit a l'estadi després d'un gran xut que feia impossible la reacció del porter gironí. A partir d'aquest moment, el Girona no ha pogut fer res més que veure com els andalusos es tancaven a l'àrea i intentaven sortir al contraatac. Les lamentacions, però, no serveixen per a un Girona que se les veurà la pròxima jornada amb el Sabadell.


Fitxa tècnica:

0 - Girona: Becerra, Ivan López, Chus Herrero, Migue, David García, Richy, Timor, Juanlu (min. 68 Jofre), Carmona (min.56 Jandro), Bordas i Ortuño
1 - Córdoba: Saizar, Campabadal, Raul Bravo, Fran Cruz, Pinillos, Gunino, Obiora (min.63 Luso), Abel, Lopez Silva (min. 76 Pelayo) , Juanlu, Arturo (Xisco min.56)
Gols: 0-1 Xisco min. 65
Àrbitre: Groga a Gerard Bordas, Iván López y Timor pel Girona y Arturo, López Silva, Obiora, Xisco, Abel y Pelayo pel Córdoba. Vermella per doble groga a Luso.