Un viatge al Carib, llançar-se en paracaigudes, un iPad o -per què no?- un joc de paelles noves. Somiar és gratis però fer realitat allò que un vol a vegades surt car. Aquest va ser el punt de partida de Piggydreams, un web nascut fa un any a Girona. La mecànica és fàcil: l'usuari es registra, escriu el seu somni i es fixa un pla d'estalvi per aconseguir-lo.
La pàgina no només l'ajuda a fer guardiola, també el posa en contacte amb proveïdors que li fan ofertes. Ara, amb més de 200 somnis complerts, Piggydreams s'ha fixat fer el salt als Estats Units. I en paral·lel els seus creadors han engegat un altre web, hereu del primer. Es tracta de Regaleamos, que permet a la gent fer pot comú on-line. Piggydreams té la seu al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Els seus artífexs són dos germans, en Miquel i en Pau Roig, que ara fa un any van decidir convertir en negoci el concepte de recerca de la felicitat. "Ens vam adonar que la majoria de webs estan massa enfocades a l'oferta, però nosaltres volíem prioritzar la demanda; allò que la gent realment vol", concreta Miquel Roig.
Així naixia Piggydreams. La pàgina, com explica el seu fundador, es defineix com "una xarxa social de somnis". La mecànica del web és senzilla. D'entrada l'usuari es registra i, un cop ha creat el compte, ja està tot a punt perquè pugui penjar els seus somnis. Tant és si són grans o humils, cars o més econòmics.
Només cal donar un cop d'ull als que hi ha actualment per adonar-se que tots hi tenen cabuda. Des d'un viatge a les Maldives o volar en ala delta fins a comprar-se una bicicleta, un televisor nou o -simplement- apuntar-se al gimnàs.
L'usuari pot compartir el seu somni a les xarxes socials i, a partir d'aquí, Piggydreams es posa en marxa. "Tenim una xarxa homologada de proveïdors que llancen ofertes ajustades i personalitzades; molt diferent dels e-mails massius, cecs i desenfocats que es reben al correu", indica Miquel Roig. A dia d'avui, el web compta amb 2.000 proveïdors que poden arribar a oferir fins a 70.000 ofertes diferents (entre viatges, tecnologia, oci, motor i articles per a la llar).
Coixí econòmic al darrere
Però els fundadors de Piggydreams també saben que no n'hi ha prou amb bolcar desitjos a Internet; per aconseguir-los, sovint es necessita un coixí econòmic al darrere. I precisament, això també és el que ofereix el web: poder fer guardiola on-line.
"L'usuari es pot fixar un pla d'estalvi per aconseguir el seu somni i, periòdicament, Piggydreams anirà traient-li aquella quantitat del compte corrent i la reservarà", explica el seu fundador. D'aquests diners, la pàgina no en farà negoci, sinó que estaran íntegrament a disposició de l'internauta (d'allà on cobra el web és dels acords amb proveïdors).
D'ençà que va néixer, Piggydreams no ha parat d'agafar embranzida. A dia d'avui ja ha fet realitat més de 200 somnis, en té 1.300 de penjats i compta amb 900 usuaris registrats. La majoria d'ells són catalans, però també n'hi ha d'altres llocs com l'Argentina, Mèxic, Itàlia o Alemanya.
Ara, aquest 2014 Piggydreams ha entrat dins el programa de l'acceleradora d'empreses de la UdG. Durant els propers dotze mesos, els seus objectius són arribar a tenir 5.000 somnis en línia, aconseguir acomplir-ne un miler i, sobretot, fer el salt (virtual) a l'altra banda de l'Atlàntic. "Volem estendre'ns als Estats Units, perquè de fet estem molt enfocats a aquest mercat; el nostre punt de partida és el concepte americà del 'save for goals'; és a dir, estalviar per aconseguir objectius", concreta Miquel Roig.
De Burkina Faso a Regaleamos
Piggydreams no només ha servit per fer somnis realitat, també ha permès als dos germans Roig crear un altre concepte empresarial. La idea va sorgir quan uns usuaris van decidir ajuntar-se i estalviar per fer un regal conjunt a un cooperant internacional que es trobava a Burkina Faso.
A partir d'aquí va néixer l'embrió de Regaleamos, que aquest febrer ja s'ha convertit en realitat. Es tracta d'un web que permet fer pot comú. Tant és si es tracta d'un grup de pares i mares d'escola o bé d'una colla d'amics dispersos pel món que volen fer un regal conjunt: Internet no hi entén de fronteres i permet fer gestions amb un sol clic. "Precisament, això és el que ha aprofitat Regaleamos; les potencialitats que ofereix la xarxa, aplicant-les a la indústria de la felicitat", concreta Miquel Roig.