L’Uni Girona organitza un homenatge al basquet femení gironí

Anirà dedicat a 16 persones destacades i a tots els clubs de la provincia de Girona

“La força del basquet femení gironí”. Aquest és el lema de l’homenatge al basquet femení que tindrà lloc el proper diumenge 2 de Març a les sis de la tarda al pavelló de Fontajau amb motiu del partit de bàsquet que enfrontarà a l’Uni Girona amb el Perfumerías Avenida de Salamanca, un dels equips més potents d’Europa actualment i al qual l’equip gironí ja va derrotar l’any passat en la seva visita a Girona.

Avui que ja fa més de 200 partits oficials que l'Uni Girona és a l’elit, juntament amb la FCQB, han cregut convenient fer un homenatge a tots els clubs, entitats i persones que han ajudat a fer arribar el bàsquet femení fins aquí. Sense tots aquests referents no seria possible que cada cap de setmana milers de nens i nenes d’arreu de les comarques gironines els transmetin la seva il·lusió.

Per aquest motiu, l’Uni Girona i la Federació Catalana de Basquet no s’han volgut estar, tot aprofitant el partit del proper 2 de març, de voler reconèixer, reivindicar i recolzar el bàsquet femení de les comarques gironines.

Es tracta d'un reconeixement del passat, el present i el futur del bàsquet femení gironí. El passat en la figura d’aquests representats als qui es vol homenatjar. El present en aquest partit (en les jugadores que hi haurà a la pista i en totes les que els acompanyaran amb familiars, entrenadors, directius i aficionats a la grada) i que ha fet possible que jugadores formades a Girona com la Marta Xargay (Perfumerías Avenida), Queralt Casas (Rivas Ecopolis), o Eva Bou (Uni Girona) i més recentment Iho López (també Uni Girona) que han pres el testimoni de l’homenatjada Elsa Donaire i que també estan competint a alt nivell. I el futur, en tots i cadascun dels clubs de la demarcació que ténen jugadores i jugadors, milers entre tots, als seus equips de base i que amb tant esforç fan possible aquest esport cada cap  de setmana.

També es té per objectiu una reivindicació, ja que volen transmetre uns valors d’esforç i de lluita per la igualtat. A data d'avui el bàsquet és l’esport femení amb més número de llicències i practicants no només a les comarques gironines, sinó també a tot Catalunya. De la mateixa manera, aprofitant que properament és el dia mundial de la dona, ho han volgut fer coincidir d’aquesta manera.

Pel que fa al recolzament, apunten que les entitats han de donar més que mai el suport a aquest esport i a tots els clubs que el mantenen viu tot i els mals moments que es viuen a nivell econòmic i les moltes dificultats que els està tocant superar.

Els noms de les 16 persones homenatjades són:

Maite Calamita, Cipriano Fernández, Ferran Girón, Familia Mora, Angel Brea, Joan Masó, Sandra Ventura, Lolita Iglesias, Lluis Barniol, Carme Vilagran, Elsa Donaire, Xevi Carrera, Anna Junyent, Maria Teresa Casas, Eva Madrid i Yasmina Alcaraz.

Totes elles rebran un record en agraïment a la seva contribució al bàsquet femení de la provincia ja que si ells i elles no haguéssin ensenyat el camí, l’Uni Girona no estaria participant als campionats catalans i estatals amb els seus equips i per aixó prepararan també una pancarta amb la frase “La Força del Basquet Femení Gironí” que presidirà el partit.