Detinguts tres homes per un robatori amb força en una casa de Porqueres

Els lladres van fugir corrents després d'amenaçar-la amb un ganivet

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir dimarts tres homes d'entre 27 i 53 anys com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a l'interior d'una casa de Porqueres, al Pla de L'Estany. Els fets van tenir lloc ahir al matí quan la propietària i la seva filla menor d'edat tornaven al domicili a recollir unes pertinences que havien oblidat.

A l'entrar a l'habitatge, la dona es va trobar amb dos homes al seu interior que la van amenaçar amb una arma blanca abans de fugir. Immediatament la dona va alertar els mossos que van muntar un dispositiu de recerca que va finalitzar amb la detenció dels dos lladres en una carretera veïnal de Porqueres i d'un tercer home que els esperava en un vehicle. Segons els Mossos d'Esquadra els lladres van entrar a la casa per una de les finestres del garatge aprofitant que els seus propietaris havien sortit a primera hora per complir amb les seves rutines diàries. Amb el que no comptaven és que la dona tornés a casa poc després a recollir unes pertinences que havia oblidat.

En el moment d'entrar a casa seva, la dona ja va escoltar remors que delataven que hi havia algú al domicili i seguidament es va trobar amb dos homes a l'escala de la casa amb diversos objectes de valor com joies i diners en efectiu que havien sostret. És en aquest moment quan els lladres, en veure's sorpresos, van agafar la dona pel braç i la van amençar amb un ganivet abans de fugir endinsant-se en un bosc proper al mas un cop van constatar que el vehicle que els havia de recollir no es trobava on havien convingut.

Immediatament la dona va alertar els mossos que van desplagar un important dispositiu de recerca als voltants de la casa que va finalitzar poc desprès amb la detenció de dos homes que coincidien amb la descripció que els havia donat la propietària en una carretera veïnal de Porqueres. Tot i que s'havien canviat la roba i havien intentat fer-se passar per operaris que buscaven feina en un taller de la zona, els seus treballadors, en sospitar dels dos homes, van trucar a la policia, el que va facilitar la seva localització. El tercer detingut, el que suposadament havia de recollir els seus còmplices, va ser localitzat pels mossos esperant en un vehicle en una zona boscosa propera a la casa.

En el moment de la detenció, els sospitosos no duien a sobre el botí, però el que sí van trobar els agents va ser la roba que s'havien tret per intentar despistar.

Els detinguts, tots amb antecedents i un d'ells amb més de 40 detencions, passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.