Fecasarm aplaudeix la figura del conciliador nocturn a Girona

La federació posa a disposició dels conciliadors tota ajuda que reclamin

Aquest cap de setmana s’ha complert un mes des de l’entrada en funcionament de la figura del conegut com “conciliador nocturn”, una figura creada per l’Ajuntament de Girona amb l’objectiu de fer compatible l’oci nocturn i el descans dels veïns a la ciutat. D’aquesta manera, tres parelles d’agents fan rondes a peu les nits de dimecres a dissabte, instant als ciutadans que fan soroll pel carrer que abaixin el to de veu i respectin el descans dels veïns.
 
Amb l’aplicació d’aquesta nova fórmula es fa èmfasis allà on es concentra el nucli del problema i que des de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Recreació i Musicals (Fecasarm) apunten que han denunciat de forma reiterada: "el soroll provocat per grups de persones concentrades a la via pública que de manera inconscient parlen més alt del compte i molesten a les persones que es troben descansant".
 
És per aquest motiu que, des de la Fecasarm i des de la seva associació adherida al municipi, han explicat que donen ple suport a aquesta mesura posada en marxa per l’Ajuntament de Girona que, com cal recordar, des del mes de juny de 2012 es troba adherit al Pacte per la Convivència Nocturna (PCN).
 
Des de la federació valoren "molt positivament el treball i la implicació que està portant a terme" de la iniciativa i posen a disposició de l’Ajuntament i dels nous conciliadors nocturns els seus locals associats per qualsevol suport que necessitin.