Obert el període per fer propostes pels pressupostos participats dels barris de Girona

S'hi destinarà una partida d'un milió d'euros

Avui s’obre el període per fer propostes de cara als pressupostos participats dels barris per a aquest 2014. Aquest any, el pressupost municipal torna a preveure una partida d’un milió d’euros per als barris que serà sotmesa a participació ciutadana tal com es va fer per primera vegada a Girona l’any passat.

Malgrat que el procés començarà el mes de març amb la celebració de les diferents assemblees, des de demà fins al 12 de març, els veïns i veïnes de la ciutat ja poden fer arribar les seves propostes.

Com a novetat, aquest any els veïns i veïnes podran proposar projectes per al seu barri a través d’un formulari al web municipal. Els ciutadans i les ciutadanes tenen l’opció de proposar projectes amb la partida econòmica assignada a cada barri a través d’aquest canal, o bé dirigint directament les seves propostes a les associacions de veïnes i veïnes. “Aquesta nova eina que posem a disposició de la ciutadania té com a objectiu facilitar i promoure la participació dels gironins i gironines al procés”, ha explicat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

El procés s’iniciarà amb la celebració de les assemblees de barri durant el mes de març, on podran participar les entitats del barri que estiguin inscrites en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Girona i els veïns i veïnes de cada barri.

Totes les propostes es presentaran el dia de l’assemblea de cada barri per tal de donar-les a conèixer a tots els assistents i debatre-les conjuntament amb les propostes que presentin les entitats. Per acabar, se’n prioritzaran fins a un màxim de cinc, les quals es valoraran tècnicament i econòmicament per part dels serveis tècnics municipals abans de sotmetre-les a consulta.