Una avaria elèctrica afecta Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols

L'alcalde de Santa Cristina d'Aro critica la "manca d'informació" durant el tall i demanarà explicacions a la companyia

Una avaria ha deixat sense subministrament elèctric a 1.800 abonats de Sant Feliu de Guíxols i 700 més de Santa Cristina d'Aro durant tres hores. En aquests moments només queden 42 abonats de Santa Cristina d'Aro sense electricitat i la companyia Endesa està valorant la possibilitat d'instal·lar un grup electrogen al lloc si no poden solucionar el problema. L'alcalde d'aquesta localitat, Josep Llensa, ha criticat la "manca d'informació" de l'empresa elèctrica i ha assegurat que demanarà explicacions a la Generalitat i a la companyia aquesta setmana que ve. "Això no pot ser, tothom es treu pilotes fora i ningú contesta, no és la primera vegada que passa però cal resoldre-ho", ha explicat.

Protecció Civil ha rebut l'avís de l'avaria al voltant de les dues del migdia d'aquest dissabte. En un principi, l'incident ha deixat 1.800 abonats de Sant Feliu de Guíxols i 700 més de Santa Cristina d'Aro sense subministrament elèctric però, al cap d'unes hores, els operaris han pogut restablir part de la línia. Al voltant de les sis de la tarda, només quedaven 42 abonats sense servei. A més, en un primer moment, la companyia es plantejava la possibilitat d'instal·lar un grup electrogen a la zona si el problema no es solucionava ràpidament.

Des del consistori de Santa Cristina d'Aro, el seu alcalde ha criticat la "manca d'informació" de l'avaria i ha assegurat que demanarà explicacions a la companyia i a la Generalitat aquesta setmana. Segons el batlle, aquesta no és la primera vegada que passa una avaria d'aquestes característiques al municipi i ha subratllat que cap usuari es mereix "el tracte que dispensa Endesa". "Truques i no t'agafen el telèfon o et diuen que les línies estan saturades", ha afegit.

En aquest sentit, Llensa ha recordat els problemes que va patir el poble durant la gran nevada del 2010 i ha subratllat que "ja toca" trobar un sistema que permeti millorar les comunicacions en situacions d'emergència. "Això ha passat ara al migdia però i si torna a succeir durant l'estiu, què faran els restaurants, bars i locals?", s'ha qüestionat. Segons ha informat Protecció Civil, a un quart de vuit del vespre, cinc hores més tard de l'inici de l'avaria, s'ha solucionat l'incident i s'ha pogut restablir el subministrament elèctric als últims 42 abonats que restaven.