Rull creu que el PSC ha "renunciat a les seves bases fundacionals"

El dirigent de CDC lamenta el rebuig dels socialistes catalans a la consulta sobiranista

El secretari d'Organització de Convergència, Jordi Rull, s'ha referit aquest dissabte a la recent votació del Congrés dels Diputats en la qual el PP, el PSOE i UPyD van votar contra la consulta sobiranista, i on, segons Rull, "el paper que ha fet el PSC ha suposat una renúncia a les seves bases fundacionals, les de la Catalunya democràtica". Rull ha fet aquestes declaracions des d'Igualada, on ha assistit en un acte de la campanya "Si, vull". Segons un comunicat de CDC, Josep Rull ha explicat que aquesta campanya "té cinc punts destacats" i els ha enumerat "sí, vull votar; sí, vull decidir el futur de Catalunya; sí, vull ser optimista; sí, vull fer història; i sí, vull construir un nou país". 

El dirigent convergent ha subratllat que volen "deixar clar que el nou estat està al servei de les polítiques socials, i ha recalcat que "Catalunya ja no és viable dins d'Espanya" perquè "durant anys s'han construït ponts de diàleg i ara això ja no és possible". Per Rull, l'acte d'aquest dissabte a Igualada, serveix "per combatre el discurs de la por i per eixamplar la majoria favorable a la consulta" i ha explicat que fins al 9 de novembre se centraran "en el primer sí, en el volem votar".

Turull: "l'estat propi permetria decidir tot el que passa en àmbit cultural"

Paral·lelament, el president del grup parlamentari de CiU al Parlament de Catalunya, Jordi Turull, ha ressaltat aquest dissabte en un acte a Olot que, amb l'estat propi, Catalunya podria decidir "sobre tot allò que afecta l'empresa cultural". "Ara ens podem queixar de l'IVA, de l'augment de les cotitzacions dels autònoms o de la llei de mecenatge però no podem fer polítiques per introduir-hi millores, ja que depèn de l'Estat", ha apuntat. En aquest sentit, Turull ha afirmat que la cultura és un aspecte molt important perquè pot ajudar a "revifar l'economia de Catalunya". Segons Turull, cal que Catalunya surti més "a fora" perquè el món "cada cop confia més en nosaltres", ha afirmat.