Troben mort en una sèquia a Salt un home desaparegut des de feia quinze dies

El cadàver no té signes de violència

El cadàver d'un home ha aparegut aquest divendres surant en una sèquia dins les instal·lacions de l'antiga fàbrica Gassol de Salt (Gironès). Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a les 9 del matí i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat agents de la Unitat Territorial d'Investigació, Policia Local i operaris per obrir la reixa de l'empresa, que estava tancada.

El cadàver no té signes de violència i descarten que es tracti d'un crim. Es tracta d'un veí de Girona de 51 anys que consta com a desaparegut des del 6 de febrer. Al lloc no s'hi ha trobat tampoc cap nota de comiat i una de les hipòtesis amb què treballen els investigadors és que hagi mort de forma accidental.

Agents de la unitat subaquàtica dels mossos han pentinat el canal on s'ha trobat el cos per intentar localitzar pertinences o alguna prova que ajudi a esclarir les circumstàncies de la mort. El cadàver, però, ja s'ha identificat poca estona després de localitzar-se. L'home té antecedents de patologia mental i qui n'havia denunciat la desaparició és una cuidadora del centre de tutela que en tenia cura.

Després de fer-se l'aixecament del cadàver, el cos s'ha traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona. Allà, els forenses li faran l'autòpsia per determinar les causes de la mort.