Detinguts quatre joves per 21 robatoris a domicilis

Formaven part d'un grup organitzat especialitzat en robar diners, joies i aparells electrònics

Els mossos han detingut quatre joves -un d'ells menor- per 21 robatoris a domicilis de Salt, Bescanó, Anglès i Cassà de la Selva. La policia, que també ha imputat una cinquena persona que està actualment a la presó, va fer les detencions entre aquest dimarts i dijous. Els mossos consideren que actuaven com un veritable grup organitzat, amb les tasques perfectament dividides.

La banda es va especialitzar en robar mentre no hi havia ningú a les cases i s'enduien diners, joies i aparells electrònics. En un dels casos, però, tres d'ells van entrar encaputxats a una casa de Bescanó i van agafar una anciana pels cabells exigint-li joies. Ella va foragitar els lladres prement el botó de la teleassistència.

Els robatoris dels quals se'ls considera autors van tenir lloc entre desembre i gener d'aquest any. Els joves -un dels quals és menor i la resta tenen 20, 23 i 27 anys- es van especialitzar en entrar per la força a domicilis aprofitant que no hi havia ningú a dins. El seu objectiu era fer-se amb diners en metàl·lic, joies i aparells electrònics. Els 21 robatoris van tenir lloc a Bescanó, Salt i Cassà de la Selva -al Gironès- i també a Anglès, a la Selva interior.


Concretament, durant el mateix mes de desembre van cometre sis robatoris amb força a interior de domicilis, cinc d'ells a Salt i un a Bescanó. En el mes de gener d'enguany es van produir catorze robatoris amb força a domicili: set es van cometre al municipi d'Anglès, cinc a Bescanó, un a Salt i un altre a Cassà de la Selva. La policia considera que aquesta banda hi està al darrera.

El cas del botó de la teleassistència

La policia relaciona la banda amb 20 robatoris amb força a interior de domicili però també creu que estan al darrera d'un robatori violent que va tenir lloc el 4 de desembre a Bescanó.

Tres encaputxats van entrar a una casa on només hi havia una anciana. Llavors, amb actitud violenta i estirant-la pels cabells, li van exigir que els donés joies. La dona va optar per prémer el botó del penjoll de la teleassistència que portava al coll i els va foragitar. Els tres encaputxats van marxar corrent del lloc en adonar-se que la dona havia demanat ajuda.

Formaven un grup organitzat

Arran la investigació oberta pels mossos, finalment han pogut resoldre els casos amb la detenció d'aquests quatre joves i la imputació d'una cinquena persona, que actualment està a la presó.

A més, els mossos van determinar que arran la investigació endegada, existien suficients indicis per imputar als quatre homes com a integrants d'una organització criminal per la seva reiterada participació de forma activa i directa en els delictes. A més, van constatar que dintre el grup, les tasques estaven organitzades, jerarquitzades i definides.

Dos dels detinguts tenen antecedents policials. Aquest matí, tots quatre han passat a disposició judicial. En el cas del menor, se'l considera autor d'un robatori amb violència i tretze robatoris amb força, un d'ells en grau de temptativa. Entre els detinguts hi ha un altre home de 27 anys i veí de Salt, detingut com a presumpte autor d'un robatori amb violència i sis delictes de robatori amb força, un d'ells en grau de temptativa. El tercer detingut té 23 anys i és veí d'Anglès i se'l considera autor d'un robatori amb violència i quatre robatoris amb força a domicili, un d'ells en grau de temptativa. El darrer detingut és veí de Salt i té 20 anys, i la policia el relaciona amb nou robatoris amb força a domicili.

El menor, implicat en més fets

A banda dels robatoris, la policia havia detingut el menor per altres delictes. La matinada del 10 de febrer, a Salt, els mossos van tenir constància que havien robat a dos vehicles estacionats al carrer Greco i que, a més, a un d'ells els lladres li havien calat foc. Els lladres havien trencat els vidres dels cotxes amb una barra de ferro.

D'un dels vehicles no es van endur res i del segon només cinc litres de mel. Els lladres, previsiblement per la impotència de no haver trobat res, van calar foc a un dels dos cotxes. Les flames van obligar els Bombers a actuar per apagar el foc. Els mossos van detenir dos joves per aquests fets. Un d'ells era el menor que ara ha estat arrestat per formar part d'aquesta banda de lladres de cases.