Imputats tretze membres de la PAH per l'ocupació del bloc de Salt

Jutgen tres activistes per insultar els Mossos d'Esquadra durant el desallotjament de l'edifici

Dos mesos després del desallotjament, l'ocupació del bloc de Salt encara cueja als Jutjats de Girona. El jutge ja va prendre declaració com a imputades a dues activistes de la PAH, Marta Afuera i Doris Pérez, per la denúncia que va presentar la gestora de l'edifici per usurpació de béns immobles. Segons ha informat la PAH, ara el jutjat ha citat a declarar onze membres més de la plataforma dimarts i dimecres pel mateix cas.  

Arran de la denúncia, el titular del Jutjat d'instrucció 3 de Girona va ordenar als Mossos d'Esquadra que identifiquessin els ocupants de l'edifici per citar-los a declarar per ocupar un immoble sense autorització i sense ser-ne propietaris. En total, ja són tretze les persones imputades. La portaveu de la PAH, Marta Afuera, critica que en una situació d'emergència social, amb moltes persones sense recursos i sense opció de tenir un sostre, la justícia persegueixi famílies que opten per ocupar pisos buits propietat de bancs.  

Però la declaració no és l'única cita que té la PAH aquesta setmana vinent als Jutjats de Girona. Dilluns hi ha un judici contra tres activistes de la PAH que s'enfronten a pagar multes acusats d'haver insultat els Mossos d'Esquadra durant el desallotjament del bloc, que va tenir lloc el 13 de desembre. Segons Afuera, es tracta d'un judici de faltes contra un membre de la PAH de Sant Feliu de Guíxols, un de la PAHC-Blanes i un tercer de la PAH-Girona.

El bloc de Salt es va convertir en un símbol per a la PAH de Girona des de la seva ocupació, el 22 de març passat. A finals d'any va deixar d'existir després de gairebé set mesos quan els Mossos d'Esquadra van executar l'ordre judicial de desallotjament que planava sobre el bloc des del 27 de novembre, després que el jutjat aixequés la mesura cautelar que l'havia deixat en suspens arran d'una resolució del Tribunal Europeu dels Drets Humans, amb seu a Estrasburg.  

El desallotjament es va fer enmig d'un fort dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra amb nombrosos efectius de la Brigada Mòbil (Brimo), seguretat ciutadana de l'Àrea Bàsica Policial del Gironès-Pla de l'Estany i agents del Grup de Mediació dels Mossos d'Esquadra. En total, ¡ més d'un centenar d'agents.