Dos policies de Tossa salven la vida a un pescador

Dos agents es van llançar a l'aigua i van aconseguir rescatar-lo amb l'ajuda d'un tauló d'obra

La Policia Local de Tossa de Mar (Selva) ha salvat la vida d'un pescador de 38 anys que havia caigut al mar mentre pescava a les roques. L'home no aconseguia sortir de l'aigua, perquè hi havia ressaca. Dos caporals, un d'ells fora de servei, van aconseguir rescatar-lo amb l'ajuda d'un tauló que hi havia en una obra propera. Un dels agents es va llançar a l'aigua i l'altre, des de les roques, els va aconseguir estirar fins a treure'ls del mar. El pescador, un veí de Salt (Gironès), tenia símptomes d'hipotèrmia i va necessitar rebre assistència per part del SEM, que el va traslladar fins a l'Hospital de Blanes.

Els fets van tenir lloc aquest dimecres pels voltants de les cinc de la tarda. La Policia Local de Tossa va rebre una trucada que els alertava que un home havia caigut a l'aigua mentre estava pescant des de les roques que hi ha a la zona d'Es Racó, situades en un extrem de la platja Gran (just a sota del castell). Una patrulla formada per un agent i un caporal va anar fins al lloc per intentar ajudar l'home. Segons ha explicat el cap de la policia, el sergent José Sánchez, el pescador "no aconseguia sortir de l'aigua perquè hi havia ressaca". D'entrada, els agents el van intentar socórrer des de les roques, però veient que no se'n sortien, van decidir ajudar-se d'un tauló d'una obra propera.

Aleshores, un caporal fora de servei que també estava per la zona es va sumar al rescat. Entre ell i l'altre caporal van aconseguir treure el pescador de l'aigua. "Un dels dos es va llançar al mar i l'altre, amb l'aigua que li arribava fins a la cintura, es va quedar a les roques i els va aconseguir estirar amb l'ajuda de la fusta", ha concretat el sergent. El pescador, un veí de Salt de 38 anys, va sortir de l'aigua amb símptomes d'hipotèrmia. Una ambulància del SEM el va atendre a peu de platja i, després, el va traslladar fins a l'Hospital de Blanes.